Fuchsia 'Miss California'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fuchsia 'Miss California' is een prachtige plant met opvallende rode bloemen met paarse accenten die lijken op bungelende belletjes. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst. Fuchsia 'Miss California' houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan borders, hangmanden of bloempotten. Fuchsia 'Miss California' kan ook goed gehouden worden als kuipplant op het terras of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Fuchsia 'Miss California' is niet groenblijvend en zal zijn blad verliezen in de winter. Het is een tuinplant die in de zomer bloeit met opvallende bloemen. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te overwinteren.

  De Tuinplant die u bedoelt is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder dit punt. Het is een halfwinterharde plant die het best gedijt in milde klimaten.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden. Daarnaast is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  De Fuchsia 'Miss California' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om optimaal te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant, zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Houd voldoende afstand tot andere planten om concurrentie om voedingsstoffen te voorkomen.

  Fuchsia's groeien het beste op een plek met halfschaduw tot zon. In de volle schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen de planten zwakker worden. Zorg voor genoeg licht en luchtigheid voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, fuchsia's zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Hierdoor kunnen ze helpen bij het bevorderen van bestuiving in de tuin.

  Fuchsia's zijn geliefd bij bijen, vlinders en kolibries vanwege hun nectarrijke bloemen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Deze planten kunnen helpen om verschillende soorten bestuivers aan te trekken en te ondersteunen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin die kan bijdragen aan het behoud van biodiversiteit.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren. De bloemen zijn opvallend en trechtervormig van vorm.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever wat beschutting tegen felle zonnestralen. Het is aan te raden om de plant op een plek te plaatsen waar hij wat schaduw kan vinden. Water geven is ook belangrijk, vooral op warme dagen.

  Nee, Fuchsia 'Miss California' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn opvallende bloemen. Eet geen delen van deze plant, omdat ze mogelijk giftig zijn.

  De plant Fuchsia 'Miss California' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin. Geluidsdempende planten staan erom bekend dat ze geluid absorberen en de akoestiek in een ruimte kunnen verbeteren.

 • Het beste moment om de plant te snoeien is in het voorjaar, vlak voordat de nieuwe groei begint. Knip de takken terug tot ongeveer de helft van hun lengte om een compacte groei te bevorderen. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatting om schimmelziekten te voorkomen.

  De Fuchsia 'Miss California' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik eventueel een voedingssupplement voor bloeiende planten voor optimale groei.

  Fuchsia 'Miss California' groeit het beste in een goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde bodemvruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen de 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor winterbescherming is het aan te raden de plant te verplaatsen naar een beschutte plek, zoals een kas of serre. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan vorst en bescherm de wortels met mulch of bladeren. Controleer regelmatig op eventuele schade door vorst en pas waar nodig extra bescherming toe.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Knip in het voorjaar de takken terug om de plant compact te houden.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch is aan te raden bij Tuinplanten om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Het kan ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch mulch zoals compost, boomschors of houtsnippers voor een optimale groei van Tuinplanten.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van tuinplanten ligt tussen de 5.5 en 6.5 op de pH-schaal. Een te zure bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te alkalische bodem de groei van planten kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Fuchsia 'Miss California', kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals natuurlijke oliën of insecticiden. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren en aangetaste delen meteen te verwijderen. Het is ook goed om planten regelmatig te bemesten en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  Fuchsia 'Miss California' is een prachtige plant met opvallende rode bloemen met paarse accenten die lijken op bungelende belletjes. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst. Fuchsia 'Miss California' houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan borders, hangmanden of bloempotten. Fuchsia 'Miss California' kan ook goed gehouden worden als kuipplant op het terras of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.