Tulipa (Triumph Grp) 'Movie Star'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tulipa 'Movie Star' is een prachtige bloem met grote, roze bloemblaadjes die een opvallende rode rand hebben. Deze tulp behoort tot de Triumph Groep, wat betekent dat het een stevige en betrouwbare bloem is die goed bestand is tegen wind en regen. 'Movie Star' heeft een lange steel en bloeit in het voorjaar, waardoor het een echte blikvanger is in de tuin of op het balkon. Deze tulp is perfect voor het creëren van kleurrijke en levendige bloemperken. 'Movie Star' is geliefd om zijn elegante uitstraling en opvallende kleurencombinatie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Tulipa (Triumph Grp) 'Movie Star' is over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden, zolang je ze regelmatig water geeft en ze op een zonnige plek plaatst. Verder hebben ze weinig speciale verzorging nodig.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig. Plaats hem daarom op een zonnige plek in huis. Het liefst staat hij op een plek waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag kan ontvangen.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Movie Star' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van felle zonlicht, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding te voorkomen. Zorg voor een lichte plek met voldoende indirect zonlicht voor de beste groeiomstandigheden. Water regelmatig en zorg voor een goed doorlatende potgrond om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Tulipa's houden van warmte en hebben een voorkeur voor temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Ze gedijen het beste in een warme omgeving met voldoende licht. Een te koude omgeving kan hun groei en bloei belemmeren.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Movie Star' bloeit in de maanden april en mei en bloeit ongeveer 2 tot 3 weken.

  Planten uit de Tulipa familie zijn niet luchtzuiverend omdat ze geen bladeren hebben om lucht te filteren. Deze plant is voornamelijk decoratief en heeft geen specifieke luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en bloei van de plant. Zorg er dus voor dat de plant op een plek staat waar deze temperaturen worden gehouden.

 • Tulpen hoeven niet te worden gesnoeid. Laat de bladeren en stelen na de bloei volledig verwelken voordat ze worden afgeknipt. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Movie Star' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond nooit te nat wordt, omdat dit schade kan veroorzaken aan de wortels. Kies bij voorkeur voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en voldoende organisch materiaal bevat. Vermijd natte voeten, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Movie Star' moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens de groeiperiode. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kunt u een zachte doek of spons gebruiken om stof en vuil van de bladeren af te vegen. Gebruik lauwwarm water om eventueel vuil voorzichtig weg te spoelen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft veel helder licht nodig om goed te gedijen en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij minstens 6 uur per dag zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om bladverbranding te voorkomen.

  De beste temperatuur voor deze plant is tussen de 15-20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet onder de 10 graden Celsius komt. Stel de plant niet bloot aan koude tocht of extreme hitte.

  De luchtvochtigheid kan het beste tussen de 40% en 60% liggen voor optimale groei. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van bladeren en bloemknoppen. Het regelmatig besproeien van de plant kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten in het algemeen ligt tussen 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te testen en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren.

  Kamerplanten zoals tulpen hebben minimaal een keer per maand vloeibare mest nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloeiperiode te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant tijdens het groeiseizoen voldoende voedingsstoffen krijgt.

 • Omschrijving

  De Tulipa 'Movie Star' is een prachtige bloem met grote, roze bloemblaadjes die een opvallende rode rand hebben. Deze tulp behoort tot de Triumph Groep, wat betekent dat het een stevige en betrouwbare bloem is die goed bestand is tegen wind en regen. 'Movie Star' heeft een lange steel en bloeit in het voorjaar, waardoor het een echte blikvanger is in de tuin of op het balkon. Deze tulp is perfect voor het creëren van kleurrijke en levendige bloemperken. 'Movie Star' is geliefd om zijn elegante uitstraling en opvallende kleurencombinatie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.