Tulipa (Triumph Grp) 'Marein'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Tulipa (Triumph Grp) 'Marein' is makkelijk in onderhoud. Het vergt weinig verzorging en gedijt goed in normale kameromstandigheden. Geef de plant regelmatig water en zet hem op een lichte plek.

  Ja, Tulpen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een zonnige plek, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Let op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Marein' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door. Voel daarom regelmatig aan de grond om te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar direct zonlicht moet vermeden worden om verbranding te voorkomen. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt.

  Ja, Tulpen houden van warmte en gedijen het beste bij temperaturen tussen de 10 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om ze niet bloot te stellen aan te veel zonlicht of te hoge temperaturen. Het beste is om ze op een warme, maar niet te warme plek te zetten.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Marein' bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, tulpen zijn niet luchtzuiverend omdat ze geen bladeren hebben die lucht filteren. Ze nemen wel CO2 op en produceren zuurstof, maar dit is minimaal in vergelijking met andere kamerplanten. Als je op zoek bent naar een luchtzuiverende plant, zijn er betere opties beschikbaar zoals de lepelplant of de Vrouwentongen.

  Ja, de plant gedijt goed op een plek met een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van koude tocht en plotselinge temperatuurschommelingen om optimale groei te garanderen. Het is aan te raden om de plant op een stabiele en warme plek te houden.

 • Tulipa (Triumph Grp) 'Marein' hoeft niet gesnoeid te worden. Laat de bladeren en bloemstelen na de bloei natuurlijk afsterven. Verwijder alleen de dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Marein' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Houd er rekening mee dat de plant in de winter minder water nodig heeft.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Gebruik een mix van potgrond met extra perliet of zand voor een optimale groeiomgeving. Zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend en lichtvochtig zijn. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is vaak geschikt. Zorg voor voldoende afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant dient regelmatig water te krijgen, maar let op dat de potgrond niet te vochtig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een goede groei en bloei.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte doek. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het best op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant voldoende direct zonlicht krijgt om gezond te blijven. Vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag om verbranding te voorkomen.

  De optimale groeitemperatuur voor de Tulipa (Triumph Grp) 'Marein' ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Bescherm de plant tegen tocht en koude luchtstromen.

  Een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% wordt aanbevolen voor kamerplanten zoals deze. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei en ziektes, terwijl te lage luchtvochtigheid kan resulteren in uitdroging van de plant. Zorg voor een goede luchtcirculatie en eventueel een luchtbevochtiger om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Marein' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met de juiste meststoffen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.