Stromanthe sanguinea 'Triostar'

Stromanthe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Stromanthe sanguinea 'Triostar' er en smuk tropisk plante med iøjnefaldende og farverige blade. Bladene er langstrakte og har en blanding af grønne, lyserøde og creme farvede striber og pletter. Planten har en busket vækst og kan blive omkring 60 til 90 centimeter høj. Det er en stueplante, der trives godt i indirekte lys og regelmæssig vanding. Stromanthe sanguinea 'Triostar' er en rigtig blikfang og giver en tropisk stemning i hjemmet.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten har brug for høj luftfugtighed og indirekte sollys. Vandgivningen skal være regelmæssig, men jorden må ikke være for våd. Det er vigtigt at tage bladene af for at fjerne støv regelmæssigt.

  Planten kræver klart, indirekte lys og tåler ikke direkte sollys. Placér planten et sted med tilstrækkeligt dagslys, men undgå skarpe solstråler. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt for jævn vækst.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Lad jorden tørre let mellem vandingerne.

  Planten kan ikke lide direkte sollys og kan brænde af for kraftige solstråler. Det er bedst at placere planten et sted med indirekte lys eller halvskygge. Helst bør planten stå et sted med klart omgivende lys.

  Ja, Stromanthe sanguinea 'Triostar' elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 23 grader Celsius. Placer planten på et varmt og lyst sted, men undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Sørg også for en høj luftfugtighed for at holde planten sund.

  Stromanthe sanguinea 'Triostar' blomstrer normalt om foråret og sommeren. Blomstringsperioden kan vare fra nogle uger til et par måneder.

  Ja, planten er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Den har evnen til at absorbere skadelige stoffer fra luften og omdanne dem til oxygen. Det gør den til et godt valg for et sundere indeklima.

  Ja, denne plante trives bedst et sted med en gennemsnitstemperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette sikrer optimal vækst og sundhed for planten. Det er vigtigt at undgå temperatursvingninger.

 • Det anbefales at fjerne døde eller beskadigede blade regelmæssigt med en skarp og ren beskæresaks. Beskær også eventuelt de længere stilke tilbage til den ønskede længde. Det bedste tidspunkt at beskære er om foråret eller sommeren, når planten vokser aktivt.

  Planten har brug for regelmæssig vand, sørg for at jorden altid forbliver let fugtig. Giv vand ved stuetemperatur og undgå, at rødderne står i en vandpyt. Giv helst vand med blødt vand eller regnvand.

  Stromanthe sanguinea 'Triostar' trives bedst i veldrænet pottemuld, der holdes let fugtigt. Undgå våde fødder, men sørg for, at jorden ikke tørrer ud. En blanding af tørvemos, bark og perlit kan være en god mulighed for denne indendørs plante.

  Jordkvaliteten til denne plante skal være godt drænende og have en let fugtig jord. En blanding af pottemuld og barkmuld kan være egnet til planten. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, og at rødderne ikke begynder at rådne.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men lad ikke jorden blive for fugtig. Hold planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Regelmæssig sprøjtning hjælper med at holde luftfugtigheden i balance.

  Du kan tørre blade af denne stueplante af med en let fugtig klud. Fjern regelmæssigt støv for at holde planten sund. Pas på med ikke at beskadige bladene under rengøringen.

  Stromanthe sanguinea 'Triostar' har brug for lyst, indirekte lys for at trives godt. Placér planten ikke i direkte sollys, men i et lyst rum. Sørg for, at planten får mindst et par timer om dagen med sollys for optimal vækst.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at temperaturen ikke falder under 15 grader Celsius, da dette kan forårsage skade på planten. Derudover trives planten godt i høj luftfugtighed.

  Planten kræver en høj luftfugtighed for at trives godt. Det er vigtigt at sprøjte bladene regelmæssigt med vand og placere planten på et fugtigt sted. En luftfugter kan også hjælpe med at skabe det ideelle miljø for denne plantesort.

  Jordens surhedsgrad for denne plante skal være let sur til neutral. Det er vigtigt, at pH-værdien ligger mellem 6 og 7 for optimal vækst og sundhed af planten. Det anbefales derfor at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  Brug en afbalanceret flydende gødning til stueplanter i vækstsæsonen. Gød planten hver 2-4 uger og følg instruktionerne på emballagen. Stop med at gøde om efteråret og vinteren, og genoptag om foråret.

 • Beskrivelse

  Stromanthe sanguinea 'Triostar' er en smuk tropisk plante med iøjnefaldende og farverige blade. Bladene er langstrakte og har en blanding af grønne, lyserøde og creme farvede striber og pletter. Planten har en busket vækst og kan blive omkring 60 til 90 centimeter høj. Det er en stueplante, der trives godt i indirekte lys og regelmæssig vanding. Stromanthe sanguinea 'Triostar' er en rigtig blikfang og giver en tropisk stemning i hjemmet.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.