Melampodium 'Million Gold'

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Melampodium 'Million Gold' is een prachtige eenjarige plant met heldergele bloemen. De plant wordt ongeveer 30-45 cm hoog en heeft een compacte groeiwijze. Het blad van de plant is groen van kleur en vormt een mooi contrast met de felgele bloemen. 'Million Gold' bloeit rijkelijk van de vroege zomer tot de herfst en trekt vlinders aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en is ideaal voor borders, containers en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke plant die goed gedijt bij regelmatig water geven en af en toe bemesten. Het is een ideale kamerplant voor beginners.

  Ja, de Melampodium 'Million Gold' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  Kamerplanten zoals deze hebben meestal één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Kamerplanten houden over het algemeen van helder, indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan bladeren verbranden. Zorg voor een plek met voldoende licht, maar vermijd te felle zonnestralen.

  Ja, Melampodium 'Million Gold' houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme locatie te plaatsen waar het minimaal 18-25 graden Celsius is. Te koude temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Melampodium 'Million Gold' bloeit normaal gesproken van juni tot en met oktober en kan bloeien gedurende een periode van ongeveer vier maanden.

  Ja, Kamerplanten staan erom bekend dat ze de lucht in huis zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Dit geldt ook voor de plant Melampodium 'Million Gold'.

  Ja, het wordt aanbevolen om Melampodium 'Million Gold' op een plek te zetten waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze temperatuur zorgt voor ideale groeiomstandigheden voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende licht krijgt op deze locatie.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen te verwijderen. Dit kan gedaan worden met behulp van een scherpe snoeischaar. Door regelmatig te snoeien blijft de plant gezond en zal het de bloei stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft maar niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door ook iets opdrogen. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De Melampodium 'Million Gold' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg voor een pot met gaten in de bodem zodat het water goed kan weglopen. Voed de plant regelmatig met plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Melampodium 'Million Gold' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Voeg indien nodig extra voedingsstoffen toe om de plant gezond te houden.

  De plant heeft wekelijks water nodig en moet op een lichte plek staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Af en toe bemesten met plantenvoeding bevordert de bloei.

  Om de plant schoon te maken, kunt u zachtjes de bladeren afstoffen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik bij voorkeur lauw water om de bladeren schoon te maken.

  De Melampodium 'Million Gold' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een lichte plek waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Vermijd direct zonlicht in de hete middaguren om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet op een tochtige plek staat of blootgesteld wordt aan koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperatuurschommelingen.

  De plant gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tochtige plekken om uitdroging te voorkomen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  Kamerplanten zoals Melampodium 'Million Gold' geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  De plant heeft behoefte aan een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte voor een goede bloei. Bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  Melampodium 'Million Gold' is een prachtige eenjarige plant met heldergele bloemen. De plant wordt ongeveer 30-45 cm hoog en heeft een compacte groeiwijze. Het blad van de plant is groen van kleur en vormt een mooi contrast met de felgele bloemen. 'Million Gold' bloeit rijkelijk van de vroege zomer tot de herfst en trekt vlinders aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en is ideaal voor borders, containers en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.