Vriesea 'Carolien'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Carolien' is een prachtige en opvallende plant uit de bromeliafamilie. De plant heeft lange en smalle bladeren die een heldergroene kleur hebben. In het midden van de plant groeit een grote bloem die felgekleurd is en lijkt op een speerpunt. De Vriesea 'Carolien' heeft maar weinig water nodig en doet het goed in een warme en vochtige omgeving. Het is een onderhoudsvriendelijke plant die een vrolijke en exotische sfeer brengt in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Vriesea 'Carolien' is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Regelmatige bemesting en af en toe schoonmaken van de bladeren is voldoende voor een gezonde groei.

  Ja, de Vriesea 'Carolien' heeft veel licht nodig omdat het een kamerplant is die afkomstig is uit tropische gebieden. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect licht en vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Hoe meer licht de plant ontvangt, hoe beter hij zal groeien en bloeien.

  De plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek met veel licht, maar niet direct in de felle zon. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen. Het is aan te raden om de plant op een lichte en warme plek te plaatsen.

  De Vriesea 'Carolien' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en de verzorging.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege deze eigenschap.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

 • Vriesea 'Carolien' heeft geen specifieke snoeimaatregelen nodig. Het is voldoende om dode bladeren of bloemen af ​​te knippen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat u een scherp en schoon snoeigereedschap gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in lichtjes opdrogen. Vermijd dat er water in de kelk van de plant blijft staan, dit kan rot veroorzaken.

  Vriesea 'Carolien' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal, zoals bijvoorbeeld een mengsel van potgrond en orchideeëngrond. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond af en toe te voorzien van speciale meststof voor kamerplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verzadigen, anders kunnen wortelrot en andere problemen ontstaan. Een lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze kamerplant.

  Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht. Houd de grond altijd licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Regelmatig schoonmaken zorgt ervoor dat de plant goed kan ademen en optimaal kan groeien.

  Zet de plant op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 12 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd temperatuurschommelingen.

  Kamerplanten zoals Vriesea 'Carolien' gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om de plant regelmatig te besproeien of op een schaal met water te zetten. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  Deze plant heeft een voorkeur voor licht zure tot neutrale grond. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststoffen voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Carolien' is een prachtige en opvallende plant uit de bromeliafamilie. De plant heeft lange en smalle bladeren die een heldergroene kleur hebben. In het midden van de plant groeit een grote bloem die felgekleurd is en lijkt op een speerpunt. De Vriesea 'Carolien' heeft maar weinig water nodig en doet het goed in een warme en vochtige omgeving. Het is een onderhoudsvriendelijke plant die een vrolijke en exotische sfeer brengt in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.