Dieffenbachia seguine 'Big Ben'

Dieffenbachia seguine

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dieffenbachia seguine 'Big Ben' is een prachtige kamerplant met grote, bontgekleurde bladeren die een interessant patroon van groen en crème vormen. Deze plant kan vrij groot worden en heeft een rechtopstaande groeiwijze. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Deze Dieffenbachia staat bekend om zijn luchtzuiverende kwaliteiten en is een populaire keuze voor binnenshuis. Let wel op, de plant is giftig bij inname, dus houd hem buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dieffenbachia seguine 'Big Ben' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in normale kamertemperaturen en lichte tot halfschaduw. Regelmatig water geven en af en toe besproeien wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden vanwege de giftigheid van het sap.

  Dieffenbachia seguine 'Big Ben' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot verkleurde bladeren en groeiproblemen.

  De Dieffenbachia seguine 'Big Ben' moet ongeveer één keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond tussen waterbeurten door opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt wel van licht, maar felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar indirect licht valt. Direct zonlicht vermijden is het beste voor deze plant.

  Ja, de Dieffenbachia seguine 'Big Ben' houdt van warmte en gedijt het best bij kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 12 graden Celsius. Het is aan te raden de plant op een warme en lichte locatie te plaatsen.

  Dieffenbachia seguine 'Big Ben' bloeit niet in de maanden. Kamerplanten bloeien over het algemeen niet of zeer zelden.

  Ja, Dieffenbachia planten hebben luchtzuiverende eigenschappen doordat ze giftige stoffen uit de lucht opnemen en afbreken. Dit zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving in huis. De plant staat bekend om zijn vermogen om formaldehyde, xyleen en benzeen uit de lucht te filteren.

  De Dieffenbachia seguine 'Big Ben' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant. Wanneer deze temperatuur wordt aangehouden, zal de plant goed gedijen.

 • Om de plant gezond te houden, kun je de Dieffenbachia seguine 'Big Ben' snoeien door dode of beschadigde bladeren onderaan de plant te verwijderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de bladeren af te knippen. Zorg ervoor dat je niet meer dan een derde van de bladeren tegelijkertijd verwijdert.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet te drassig is. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Vermijd ook dat er water op de bladeren komt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Dieffenbachia seguine 'Big Ben' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal helpen om de plant gezond en gelukkig te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een goede luchtige structuur van de potgrond is belangrijk voor een gezonde groei van deze kamerplant.

  Dieffenbachia heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een zachte doek gebruiken die licht vochtig is. Vermijd direct zonlicht op de bladeren om verbranding te voorkomen. Een regelmatige schoonmaakbeurt houdt de plant gezond en mooi.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan indirect zonlicht. Plaats de plant daarom in een ruimte met helder, maar niet direct zonlicht. Vermijd te felle zonnestralen, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De ideale temperatuur voor de Dieffenbachia seguine 'Big Ben' is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen onder de 15 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De Dieffenbachia seguine 'Big Ben' houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant in de buurt van een luchtbevochtiger te plaatsen. Dit zal helpen om bruine bladranden en verkleuring te voorkomen. Het is ook mogelijk om de plant af en toe onder de douche te zetten om het blad stofvrij te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren en voedingsstoffen niet goed absorberen. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  De Dieffenbachia seguine 'Big Ben' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de bemesting te verminderen tijdens de wintermaanden wanneer de plant minder actief groeit.

 • Omschrijving

  De Dieffenbachia seguine 'Big Ben' is een prachtige kamerplant met grote, bontgekleurde bladeren die een interessant patroon van groen en crème vormen. Deze plant kan vrij groot worden en heeft een rechtopstaande groeiwijze. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Deze Dieffenbachia staat bekend om zijn luchtzuiverende kwaliteiten en is een populaire keuze voor binnenshuis. Let wel op, de plant is giftig bij inname, dus houd hem buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.