Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vesuvio'

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vesuvio' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met enkele bloemen van ongeveer 6 cm groot. De bloemblaadjes zijn diep rood van kleur en vormen een mooi contrast met het donkergroene blad. Deze chrysant bloeit in de late zomer en herfst en is een populaire keuze voor bloemstukken en borders in de tuin. 'Vesuvio' heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in de volle zon tot halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een weelderige groei en een overvloedige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vesuvio' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en af en toe wat plantenvoeding is voldoende om deze plant gezond te houden. Daarnaast is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een plek waar hij veel indirect zonlicht krijgt. Een raam op het zuiden of westen is ideaal.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vesuvio' heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Gemiddeld zal de plant één à twee keer per week water nodig hebben, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Geef liever matig water dan te veel om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan niet goed tegen felle zonnestralen. Plaats de plant dus op een plek waar het licht gefilterd wordt, zoals bij een raam op het oosten of westen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen.

  Ja, de Chrysanthemum houdt van warmte en doet het goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg er daarom voor dat de plant op een warme en lichte plek staat in huis. Te veel direct zonlicht kan echter schadelijk zijn voor de plant, dus vermijd dit.

  De Chrysanthemum bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren. Na de bloei kan de plant weer rusten en later weer opnieuw bloeien.

  Ja, Chrysanthemum planten helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke chemicaliën zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht te filteren. Ze kunnen een positieve bijdrage leveren aan een gezondere leefomgeving binnen.

  Ja, het is het beste om op een plek te staan waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden en voorkomt dat de plant te warm of te koud wordt. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze plek.

 • Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen. Daarnaast kunnen lange takken worden teruggesnoeid om de plant compact en vol te houden. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of na de bloei in de herfst.

  De Chrysanthemum Indicum Grp 'Vesuvio' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is aan te raden om de plant in de ochtend water te geven, zodat de bladeren droog zijn voordat de zon ondergaat.

  Voor een Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vesuvio' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Een mengsel van universele potgrond met wat extra compost is ideaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen is belangrijk voor de groei van deze plant. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen kan de plant helpen gedijen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef de plant af en toe plantenvoedsel in de lente en zomer. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kan je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek of een plantenspuit met lauw water gebruiken. Af en toe kan je de plant ook in de douche zetten om het stof weg te spoelen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken, zodat de plant goed kan ademen en de groei niet belemmerd wordt.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vesuvio' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur op het zuiden of westen. Als de plant te weinig licht krijgt, kunnen de bloemen en bladeren verwelken.

  Chrysanten gedijen het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 15 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte, omdat dit de groei kan belemmeren. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van verwarmings- en airconditioningsystemen te houden.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 70% is ideaal voor Kamerplanten zoals Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vesuvio'. Zorg voor voldoende vochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd echter te hoge luchtvochtigheid om schimmelvorming te voorkomen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de potgrond te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een te lage of te hoge zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen (voorjaar en zomer) ongeveer eens per maand.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vesuvio' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met enkele bloemen van ongeveer 6 cm groot. De bloemblaadjes zijn diep rood van kleur en vormen een mooi contrast met het donkergroene blad. Deze chrysant bloeit in de late zomer en herfst en is een populaire keuze voor bloemstukken en borders in de tuin. 'Vesuvio' heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in de volle zon tot halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een weelderige groei en een overvloedige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.