Aglaonema 'B.J. Freedman'

Aglaonema

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aglaonema 'B.J. Freedman' is een prachtige kamerplant met glimmende, donkergroene bladeren met zilvergrijze strepen en vlekken. Deze plant heeft een compacte groei en kan tot ongeveer 60 cm hoog worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe sproeien zorgt ervoor dat deze plant gezond blijft en zijn mooie bladeren behoudt. De Aglaonema 'B.J. Freedman' is een elegante toevoeging aan elk interieur en brengt een vleugje tropische sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed in kamertemperatuur. Regelmatig stof afnemen van de bladeren zorgt voor een gezonde groei.

  De Aglaonema 'B.J. Freedman' heeft gemiddeld licht nodig en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot een langzamere groei en minder kleurrijke bladeren.

  Deze plant verlangt regelmatig water, maar pas op dat de grond niet te drassig wordt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden.

  Kamerplanten zoals ik geven de voorkeur aan indirect licht en vermijden direct zonlicht. Te veel zon kan mijn bladeren verbranden en schade veroorzaken. Plaats me daarom liever op een plek met helder, maar niet fel zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24°C. Te lage temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  De Aglaonema 'B.J. Freedman' kan bloeien in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, Aglaonema planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Ze kunnen giftige stoffen uit de lucht filteren en omzetten in zuurstof. Dit maakt Aglaonema planten een uitstekende keuze voor binnenshuis.

  Ja, de meeste kamerplanten, waaronder Aglaonema 'B.J. Freedman', gedijen goed bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en gezondheid te bevorderen. Zorg dus voor een warme maar niet te hete omgeving voor deze plant.

 • Het is aan te raden om dode of beschadigde bladeren te verwijderen met behulp van scherpe en schone snoeischaar. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voeding krijgt na het snoeien om het herstel te bevorderen.

  Geef de plant matig water, waarbij de grond tussen de gietbeurten licht vochtig moet zijn. Laat de grond nooit volledig uitdrogen, maar voorkom ook dat de plant in een te natte grond staat. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en vermijd water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Geschikte potgrond voor een Aglaonema 'B.J. Freedman' is een lichte en goed doorlatende potgrond. Vermijd zware grondsoorten en zorg voor voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor het gedijen van kamerplanten. Zorg voor een luchtige en goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het is ook aan te raden om af en toe de grond te bemesten voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Aglaonema heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte tot halfschaduwrijke plek. De grond moet licht vochtig worden gehouden en regelmatig bemest worden tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te stoffen om de plant gezond te houden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een vochtige doek gebruiken om ze voorzichtig schoon te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zorgt voor een gezonde en mooie uitstraling van de plant.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect licht. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met voldoende daglicht, maar uit de buurt van felle zonnestralen.

  Ideale kamertemperatuur voor deze plant varieert tussen de 18-25°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen. Koude tocht vermijden.

  De optimale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 60% en 80%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid hoog te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en algemene verwelking van de plant.

  De Aglaonema plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen door middel van specifieke meststoffen of bodemverbeteraars. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Aglaonema heeft in het voorjaar en de zomer eens in de twee weken mest nodig. Gebruik hiervoor een vloeibare kamerplantenmest. In de herfst en winter is het voldoende om de plant een keer per maand te bemesten.

 • Omschrijving

  De Aglaonema 'B.J. Freedman' is een prachtige kamerplant met glimmende, donkergroene bladeren met zilvergrijze strepen en vlekken. Deze plant heeft een compacte groei en kan tot ongeveer 60 cm hoog worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe sproeien zorgt ervoor dat deze plant gezond blijft en zijn mooie bladeren behoudt. De Aglaonema 'B.J. Freedman' is een elegante toevoeging aan elk interieur en brengt een vleugje tropische sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.