Spathoglottis 'Caractea'

Overig orchidee?n

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spathoglottis 'Caractea' is een prachtige orchideeënsoort met smalle, langwerpige bladeren die een beetje op gras lijken. De plant produceert mooie bloemstelen met felgekleurde bloemen in tinten van paars en roze. De bloemen hebben een opvallend patroon en een exotische uitstraling. Spathoglottis 'Caractea' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van orchideeën vanwege zijn prachtige bloemen en makkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Spathoglottis 'Caractea' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Ja, Spathoglottis 'Caractea' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor minimaal 6 uur indirect zonlicht per dag.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is dus beter om de plant in de schaduw te plaatsen.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek zonder tocht of koude luchtstromen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme kou of temperatuurwisselingen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juli, augustus en september. De bloeiperiode kan ongeveer 6-8 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het kan schadelijke stoffen absorberen en omzetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en gezonde bladeren en bloemen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Spathoglottis 'Caractea' te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Het is aan te raden om deze plant regelmatig te controleren op eventuele problemen en deze indien nodig te behandelen. Over het algemeen heeft deze plant weinig onderhoud nodig.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in een laag water staan. Geef in de zomer meer water dan in de winter. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De plant heeft vochtige potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn om ervoor te zorgen dat er geen wateroverlast ontstaat. Een lichte en vruchtbare bodem met voldoende humus zorgt voor optimale groei. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen gezond te blijven.

  De bladeren van de plant kunnen af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen. Een regelmatige douche onder lauw water kan helpen om de bladeren schoon te houden.

  De Spathoglottis 'Caractea' plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant op een plek waar het veel indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Bescherm de plant ook tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 50-70% liggen om goed te gedijen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine bladpunten, terwijl een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelproblemen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig aan te passen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Spathoglottis 'Caractea' ligt tussen de 6,0 en 6,5. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en deze indien nodig aan te passen.

  Het is belangrijk om kamerplanten regelmatig van voedingsstoffen te voorzien door middel van meststoffen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Spathoglottis 'Caractea' is een prachtige orchideeënsoort met smalle, langwerpige bladeren die een beetje op gras lijken. De plant produceert mooie bloemstelen met felgekleurde bloemen in tinten van paars en roze. De bloemen hebben een opvallend patroon en een exotische uitstraling. Spathoglottis 'Caractea' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van orchideeën vanwege zijn prachtige bloemen en makkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.