Tabernaemontana divaricata

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tabernaemontana divaricata, ook bekend als de geurende jasmijn, is een struik met ovale bladeren en witte, stervormige bloemen die een zoete geur verspreiden. De plant kan tot 2 meter hoog worden en gedijt goed in warme klimaten. Het is een populaire plant voor in tuinen vanwege de mooie bloemen en het aangename aroma. Tabernaemontana divaricata bloeit gedurende het hele jaar en trekt vlinders en bijen aan. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de groei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en af en toe wat plantenvoeding. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  "Tabernaemontana divaricata heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt."

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Controleer regelmatig de droogte van de grond voordat je water geeft. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook wat direct zonlicht verdragen, maar vermijd felle middagzon. Voorkeur voor een plek met veel licht, maar geen directe blootstelling aan de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten met voldoende licht. Temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende kwaliteiten en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor het een gezondere omgeving creëert. Het is een goede keuze voor binnenshuis, vooral in ruimtes waar de luchtkwaliteit slecht is.

  Ja, Tabernaemontana divaricata geeft de voorkeur aan een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale omgeving voor de plant om te gedijen en gezond te groeien. Het is belangrijk om deze temperaturen te behouden voor een optimale groei van de plant.

 • Kamerplanten zoals Tabernaemontana divaricata kunnen het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip bloeiende takken na de bloei terug om de vorm te behouden. Knip takken altijd schuin af boven een oog of bladknoop voor een goede genezing van de wond.

  De plant houdt van regelmatig maar matig water geven. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen het water geven door. Zorg ervoor dat er geen stilstaand water op de bodem van de pot blijft staan.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Gebruik bij voorkeur een mengsel van potgrond met wat perliet of grof zand om de drainage te verbeteren. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Vermijd te zure of te zoute grond voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een te drassige bodem zitten. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken mest tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig verwijderen met een zachte doek of een kwast. Je kunt de bladeren ook af en toe besproeien met lauw water om ze op te frissen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Tabernaemontana divaricata heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Als de plant te weinig licht krijgt, kan dit leiden tot verminderde groei en bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten is meestal neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6 en 7. Een goede potgrond met voldoende drainage kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te testen om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen in de lente en zomer. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Geef de plant geen meststoffen in de herfst en winter, wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  Tabernaemontana divaricata, ook bekend als de geurende jasmijn, is een struik met ovale bladeren en witte, stervormige bloemen die een zoete geur verspreiden. De plant kan tot 2 meter hoog worden en gedijt goed in warme klimaten. Het is een populaire plant voor in tuinen vanwege de mooie bloemen en het aangename aroma. Tabernaemontana divaricata bloeit gedurende het hele jaar en trekt vlinders en bijen aan. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de groei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.