Peperomia caperata 'Schumi'

Peperomia caperata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Peperomia caperata 'Schumi' is een compacte kamerplant met opvallende gekronkelde en geribbelde bladeren. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een fluweelachtige textuur. Deze plant heeft een bossige groeivorm en wordt ongeveer 20 cm hoog. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en de grond lichtvochtig houden is belangrijk voor het welzijn van de Peperomia caperata 'Schumi'.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Kamerplanten van het geslacht Peperomia zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben niet veel water en licht nodig en prefereren een minder vochtige omgeving. Over het algemeen zijn ze geschikt voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de Peperomia caperata 'Schumi' heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant het liefst dicht bij een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden.

  De Peperomia caperata 'Schumi' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig genoeg is voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht maar verkiest wel helder indirect licht. Te veel felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek met matige tot heldere lichtinval.

  Ja, de Peperomia caperata 'Schumi' houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant geen last heeft van tocht.

  De Peperomia caperata 'Schumi' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, de Peperomia caperata 'Schumi' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kamerplant die de luchtkwaliteit kan verbeteren. Planten in het algemeen helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht en het verhogen van de luchtvochtigheid.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Ze voelen zich het meest comfortabel in deze temperatuur. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor hun groei en gezondheid.

 • Je kunt droge en bruine bladeren verwijderen door ze voorzichtig weg te knippen met een scherpe schaar. Snoei indien nodig lange stelen om een compacte groei te bevorderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant matig water en laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in het water staan om wortelrot te voorkomen. Kamerplanten hebben over het algemeen minder water nodig tijdens de wintermaanden.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om te groeien in potgrond die goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Het is aan te raden om regelmatig de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water blijven staan. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen bij een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, lichtvochtige potgrond. Vermijd zware, compacte grond die de wortels kan verstikken. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze kamerplant heeft niet veel water nodig en gedijt het beste in indirect zonlicht. Houd de bladeren stofvrij door af en toe af te nemen met een vochtige doek. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je deze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken, zodat de plant optimaal kan blijven groeien en geen last krijgt van ziektes. Het is niet nodig om de plant te besproeien met water, dit kan leiden tot rot en schimmelvorming.

  De Peperomia caperata 'Schumi' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant daarom in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een bleke groei en stervende bladeren.

  De plant gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurwisselingen en tocht om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals Peperomia caperata 'Schumi' gedijen het beste bij een gematigde luchtvochtigheid in huis om gezond te blijven. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl te vochtige lucht schimmelproblemen kan veroorzaken.

  De Peperomia caperata 'Schumi' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor een gezonde groei.

  Kamerplanten zoals de Peperomia caperata 'Schumi' hebben in het groeiseizoen regelmatig voeding nodig. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en houd je aan de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef tijdens de rustperiode van de plant minder of geen meststoffen om de groei te vertragen.

 • Omschrijving

  Peperomia caperata 'Schumi' is een compacte kamerplant met opvallende gekronkelde en geribbelde bladeren. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een fluweelachtige textuur. Deze plant heeft een bossige groeivorm en wordt ongeveer 20 cm hoog. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en de grond lichtvochtig houden is belangrijk voor het welzijn van de Peperomia caperata 'Schumi'.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.