Aster Samoa

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster Samoa is een vaste plant met prachtige paarse bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. Hij heeft een bossige groeivorm en kan tot ongeveer 50 cm hoog worden. Deze Aster houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Hij trekt vlinders en bijen aan en is daardoor een mooie toevoeging aan een bloementuin of border. De Aster Samoa is ook geschikt voor in potten en containers op het terras of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Aster Samoa is niet groenblijvend, maar verliest zijn bladeren in de herfst en winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit met kleurrijke bloemen in de zomer en herfst. Het is dus een bladverliezende plant.

  De Aster Samoa is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus in de wintermaanden buiten blijven staan zonder bescherming nodig te hebben tegen vorst. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, Aster Samoa is makkelijk in onderhoud en heeft maar weinig verzorging nodig. De plant gedijt goed in de meeste bodemsoorten en vereist weinig snoeiwerk. Het is een sterke en gezonde plant die weinig problemen ondervindt.

  De Aster Samoa heeft wat ruimte nodig om te groeien, zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten en objecten. Houd rekening met een minimale afstand van ongeveer 30 centimeter rondom de plant voor optimale groei en bloei. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin met voldoende ruimte voor de wortels om zich te ontwikkelen.

  De Aster Samoa groeit het beste in de volle zon, maar kan ook gedeeltelijke schaduw verdragen. In de schaduw zal de plant over het algemeen minder bloemen produceren en kan de groei ook iets langzamer zijn. Zorg ervoor dat de plant nog steeds voldoende licht krijgt voor een goede groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen wateringen door te controleren op vochtigheid, om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Het is raadzaam om in drogere periodes vaker water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de overvloedige bloemen die nectar bevatten. Het is een favoriete keuze voor tuinliefhebbers die willen bijdragen aan het behoud van bestuivende insecten. Deze planten zijn een waardevolle toevoeging aan de tuin en helpen de biodiversiteit te ondersteunen.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn een goede bron van nectar voor bijen en vlinders. Ze helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem.

  De plant bloeit in de maanden augustus tot en met oktober en de bloei duurt normaal gesproken 6 tot 8 weken.

  De Aster Samoa kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is een plant die veel zonlicht nodig heeft om goed te groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek in de tuin te plaatsen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Aster Samoa heeft geluidsdempende eigenschappen door de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en de rust in de tuin te bevorderen.

 • Het is aan te raden om de plant in het voorjaar terug te snoeien tot ongeveer 5-10 centimeter vanaf de grond. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Voor tuinplanten wordt aanbevolen om een potgrond te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Zorg voor een goede drainage door een laag hydrokorrels onderin de pot te leggen. Ververs de potgrond eens per jaar voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten gedijen het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een goede lucht- en waterhuishouding om de groei en bloei van de plant te optimaliseren. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organische meststoffen.

  De Aster Samoa gedijt het best in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en kan geplant worden in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te bloeien. De plant kan in de border, rotstuin of als snijbloem worden geplaatst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of vliesdoek. Zorg er daarnaast voor dat de plant in een beschutte plek staat om zo de winter goed door te komen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven en een lichte bemesting om gezond te blijven. Snoei dode bloemen regelmatig af om de bloei te bevorderen en zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Let op mogelijke plagen en ziekten, en behandel deze indien nodig.

  De Aster Samoa heeft behoefte aan regelmatige bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik deze meststof in het voorjaar en eventueel in de zomermaanden voor een goede groei en bloei. Let op dat je de aanbevolen dosering niet overschrijdt om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te bedekken met mulch, zoals boomschors of compost. Dit helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor het beste resultaat.

  De Aster Samoa heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Aster Samoa, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventuele plagen en deze direct te verwijderen. Het is ook aan te raden om de planten regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende voeding om ze sterk en gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Aster Samoa is een vaste plant met prachtige paarse bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. Hij heeft een bossige groeivorm en kan tot ongeveer 50 cm hoog worden. Deze Aster houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Hij trekt vlinders en bijen aan en is daardoor een mooie toevoeging aan een bloementuin of border. De Aster Samoa is ook geschikt voor in potten en containers op het terras of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.