Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' er en kompakt og buskagtig staude med smukke lilla blomster, der ligner margueritter. Blomsterne blomstrer sent om sommeren og tidligt efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante er let at passe og trives godt i solen eller halvskyggen. Det er et smukt supplement i bede, stenbede eller som skæreblomst i buketter. Aster 'Dasfour' er vinterhårdfør og vil komme tilbage år efter år med dens smukke blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' er ikke stedsegrøn og taber sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der er sæsonbestemt og blomstrer med smukke blomster om foråret og sommeren. Det er altså ikke en plante, der forbliver grøn hele året.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under strenge frostperioder. Om foråret vil planten igen begynde at spire og vokse.

  Ja, Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' er generelt let at passe og kan trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og årlig gødning fremmer vækst og blomstring af denne plante. Det anbefales at beskære planten efter blomstring for at bevare formen og sundheden.

  Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' har brug for ca. 30-40 cm plads til at udvikle sig ordentligt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne for at lade dem vokse og blomstre godt. Plant dem på et solrigt sted i veldrænet jord.

  Ja, de fleste asters trives bedst i fuld sol. Et overskud af skygge kan hæmme plantens vækst og blomstring. Derfor anbefales det at placere planten på et solrigt sted.

  'Aster' (Dumosus Grp) 'Dasfour' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke mudret. Giv lidt mere vand i varmt vejr.

  Ja, Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' er en sommerfugle- og bivenlig plante, der er velegnet til haven. Den tiltrækker disse bestøvere med nektarrige blomster og bidrager således til en sund biodiversitet i haven.

  Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' er en plante, der bringer farve og liv til haven. Det tiltrækker insekter som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Asteren blomstrer fra august til oktober og har en blomstringsperiode på cirka 6 uger.

  Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' kan modstå fuld sol godt. Det er en haveplante, der trives i en solrig beliggenhed. Sørg for tilstrækkeligt vand i varmt vejr.

  Nej, Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og er ikke egnet til forbrug. Det er vigtigt kun at spise planter, der er klassificeret som spiselige.

  Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' har en begrænset støjreducerende virkning. Det er dog primært en dekorativ plante, der giver farve i haven. Andre planter kan muligvis være mere effektive til at dæmpe lyd.

 • Du kan beskære Astern om foråret for at holde planterne kompakte og fremme blomstringen. Fjern visne blomster og beskær stænglerne til omkring 10 cm over jorden. Sørg for at fjerne regelmæssigt døde eller beskadigede stængler for at bevare plantens sundhed.

  Asteren har brug for regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er bedre at give vand dybt af og til end regelmæssige små mængder.

  Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' trives godt i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og sikre, at pottemulden ikke forbliver for våd. En potte med drænhuller anbefales til optimal vækst af denne haveplante.

  Astrer trives bedst i godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for en pH-balance mellem 6,0 og 7,0 for optimal vækst. Tilføj kompost til jorden for at forbedre kvaliteten.

  Sørg for, at planten står på et solrigt sted med veldrænet jord. Undgå for våd jord, især om vinteren. Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' trives godt i bede, potter og blomsterbede.

  Det er vigtigt at beskytte havplanter som denne mod frost om vinteren. Dette kan gøres ved at dække planten til med f.eks. halm eller muld. Det er også vigtigt at beskytte planten mod hård vinterblæst og sørge for tilstrækkelig fugtighed under tørre vinterperioder.

  Astern har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at beskære planten efter blomstring for at fremme væksten. Sørg for en solrig til halvskyggefuld placering for den bedste blomstring.

  For garden plants like Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour', it is best to use a general fertilizer specially formulated for flowering plants. Give the plant regular fertilization throughout the growing season according to the recommendations on the packaging. Make sure the fertilizer contains enough nitrogen, phosphorus, and potassium for healthy growth and flowering.

  Det anbefales at mulch planten med organisk materiale som kompost eller barkflis for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Mulch hjælper også med at bevare næringsstofferne i jorden og beskytter rødderne mod ekstreme temperatursvingninger. Det bedste tidspunkt at mulche er om foråret, når planten begynder at vokse.

  Denne plante trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kompost eller sure gødningsmidler. På den måde kan planten vokse og blomstre optimalt.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan naturlige metoder som brug af mariehøns eller timian anvendes. Regelmæssig inspektion og fjernelse af angrebne blade kan også hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb. Kemiske bekæmpelsesmidler bør undgås, hvis det er muligt.

 • Beskrivelse

  Aster (Dumosus Grp) 'Dasfour' er en kompakt og buskagtig staude med smukke lilla blomster, der ligner margueritter. Blomsterne blomstrer sent om sommeren og tidligt efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante er let at passe og trives godt i solen eller halvskyggen. Det er et smukt supplement i bede, stenbede eller som skæreblomst i buketter. Aster 'Dasfour' er vinterhårdfør og vil komme tilbage år efter år med dens smukke blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.