Schlumbergera 'Witte Eva'

Schlumbergera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Schlumbergera 'Witte Eva' is een variëteit van de kerstcactus met prachtige witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn bloeiende takken die rond de kersttijd verschijnen. De bloemen van de Schlumbergera 'Witte Eva' hebben een opvallende en delicate uitstraling. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die het goed doet in een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. De 'Witte Eva' voegt een vleugje feestelijke sfeer toe aan elke kamer tijdens de wintermaanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Schlumbergera 'Witte Eva' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Ze gedijen goed bij helder, indirect licht en hebben maar af en toe water nodig. Regelmatig bemesten in de groeiperiode zal helpen bij een gezonde groei.

  De Schlumbergera 'Witte Eva' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De plant heeft een gematigde waterbehoefte en heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig is, maar niet te nat. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van felle zon en gedijt het beste op een plek met indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant uit de directe zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en voelt zich het best bij een gemiddelde kamertemperatuur van 18-22°C. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of temperatuurschommelingen. Zorg daarom voor een constante warme omgeving voor deze kamerplant.

  De plant bloeit in de maanden november en december en de bloei duurt ongeveer 4 weken.

  Ja, de Schlumbergera 'Witte Eva' is een kamerplant en heeft de potentie om de lucht te zuiveren. Kamerplanten in het algemeen staan erom bekend de luchtkwaliteit te verbeteren door giftige stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is belangrijk om voldoende kamerplanten in huis te hebben voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te warme of te koude temperaturen.

 • Het snoeien van de Schlumbergera kan het beste gedaan worden na de bloei. Verwijder zwakke of dode takken en knip de plant terug tot de gewenste grootte. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de grond te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. In de winterperiode kan de plant met iets minder water toe.

  De beste potgrond voor deze plant is een mengsel van turf, veenmos en grof zand. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en licht zuur van pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  Voor kamerplanten is een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal aan te bevelen. De grond moet licht zuur tot neutraal zijn met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Regelmatig bemesten is ook belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Water geven is belangrijk, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet te nat. Mest de plant vanaf het voorjaar tot de herfst één keer per maand.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om de plant gezond te houden. Gebruik hiervoor lauwwarm water en eventueel wat milde zeep. Vermijd te hard wrijven, dit kan de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig en gedijt goed bij een venster op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Ze kunnen ook overleven in lage lichtomstandigheden, maar zullen dan minder bloemen produceren.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18-24 graden Celsius overdag en 15-18 graden Celsius 's nachts. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur consistent is.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om optimaal te gedijen. Zorg voor een luchtvochtigheid tussen de 60% en 70% in de ruimte waar de plant staat. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan hierbij helpen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig aanpassingen te maken met speciale meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen bij kamerplanten.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale kamerplantenmest en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Let op dat te veel mest schade kan veroorzaken aan de plant.

 • Omschrijving

  Schlumbergera 'Witte Eva' is een variëteit van de kerstcactus met prachtige witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn bloeiende takken die rond de kersttijd verschijnen. De bloemen van de Schlumbergera 'Witte Eva' hebben een opvallende en delicate uitstraling. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die het goed doet in een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. De 'Witte Eva' voegt een vleugje feestelijke sfeer toe aan elke kamer tijdens de wintermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.