Schlumbergera 'Dark Eva'

Schlumbergera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Schlumbergera 'Dark Eva' er en epifytisk kaktus, der er kendt for sine iøjnefaldende mørkelilla blomster med en subtil glans. Blomsterne blomstrer i vintermånederne og forbliver længe på planten. Bladene på Schlumbergera 'Dark Eva' er flade og segmenterede med en mørkegrøn farve. Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld og kræver regelmæssig vanding, men undgå overskydende fugt. Generelt er Schlumbergera 'Dark Eva' en nem plante at passe på og en dekorativ plante, der tilføjer lidt farve til ethvert rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Schlumbergera 'Dark Eva' er generelt en let at vedligeholde stueplante. Den kræver et lyst sted, men ikke direkte sollys, og regelmæssig vanding under blomstringsperioden. Det er vigtigt ikke at give planten for meget vand for at undgå rodrot.

  Ja, Schlumbergera-planter kan lide klart indirekte lys, såsom ved et vindue mod øst eller vest. Sørg for, at de ikke får direkte sollys. For lidt lys kan føre til dårlig blomstring.

  Denne plante har brug for vand en gang om ugen. Sørg for, at jorden tørrer let op mellem vanding. For meget vand kan føre til rådne rødder.

  Schlumbergera 'Dark Eva' kan ikke lide direkte sollys og trives bedst i klart, indirekte lys. For meget sollys kan brænde bladene og beskadige planten. Det er derfor vigtigt at placere planten et sted med tilstrækkeligt lys, men væk fra direkte sollys.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18-24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og pludselige temperaturændringer. Dette sikrer en optimal vækstmiljø.

  Planten blomstrer normalt i november og december måneder, og blomstringen kan vare i flere uger til en måned.

  Ja, indendørsplanter generelt er kendt for deres luftrensende egenskaber og hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Disse planter absorberer skadelige stoffer og producerer ilt, hvilket gør luften mere frisk. Det er vigtigt at passe regelmæssigt på dine indendørsplanter for at kunne drage optimal fordel af disse fordele.

  Ja, planten Schlumbergera 'Dark Eva' trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme væksten. For kolde eller for varme temperaturer kan beskadige planten.

 • Du kan let beskære planten efter blomstring for at bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed. Brug en skarp og ren beskæresaks for at undgå at beskadige planten.

  Giv planten regelmæssig vand, især i vækstperioden. Lad ikke jorden tørre ud, men undgå at give for meget vand for at undgå rådne rødder. Brug lunkent vand og lad overskydende vand løbe godt væk.

  For Schlumbergera 'Dark Eva' er det vigtigt at bruge en luftig, veldrænet pottemuld. Foretræk gerne en speciel kaktus- og sukkulenter jord for de bedste resultater. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rodrot.

  De Schlumbergera 'Dark Eva' trives bedst i en godt drænet pottemuld med en let sur pH. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt med en afbalanceret næring til stueplanter. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt.

  Schlumbergera 'Dark Eva' kræver lidt vedligeholdelse. Sørg for, at planten er på et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Giv planten regelmæssigt vand, men vær opmærksom på, at jorden ikke bliver for våd.

  For at rengøre planten kan du tørre støvet af bladene med en blød klud eller en fjer. Brug ikke vand til at rengøre planten, kun hvis det virkelig er nødvendigt. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund.

  Schlumbergera 'Dark Eva' har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Placér planten et sted med klart indirekte lys for den bedste vækst. For lidt lys kan føre til mangel på blomster.

  Ideelle temperaturer for denne plante er mellem 15 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 10 grader Celsius. På en konstant temperatur vil planten trives bedst.

  Stueplanter som Schlumbergera kræver en luftfugtighed mellem 50 og 60 procent. Det er vigtigt at holde luftfugtigheden i balance ved regelmæssigt at sprøjte eller bruge en luftfugter. For tør luft kan føre til brune bladkanter og udtørring af planten.

  Ideel er en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 for indendørsplanter som Schlumbergera 'Dark Eva'. For sur jord kan hindre optagelsen af næringsstoffer og hæmme plantens vækst. Planter kan have svært ved at overleve i for sur jord.

  Stueplanter som Schlumbergera har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en flydende gødning specielt til stueplanter en gang hver 4-6 uger. Sørg for ikke at overgøde planten for at undgå rodforbrænding.

 • Beskrivelse

  Schlumbergera 'Dark Eva' er en epifytisk kaktus, der er kendt for sine iøjnefaldende mørkelilla blomster med en subtil glans. Blomsterne blomstrer i vintermånederne og forbliver længe på planten. Bladene på Schlumbergera 'Dark Eva' er flade og segmenterede med en mørkegrøn farve. Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld og kræver regelmæssig vanding, men undgå overskydende fugt. Generelt er Schlumbergera 'Dark Eva' en nem plante at passe på og en dekorativ plante, der tilføjer lidt farve til ethvert rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.