Ixora 'Burma'

Ixora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ixora 'Burma' is een tropische plant met glanzende, groenblijvende bladeren en kleine, felgekleurde bloemen die in clusters groeien. De bloemen zijn meestal roodachtig van kleur, maar kunnen ook oranje, geel of roze zijn. 'Burma' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in warme, vochtige omstandigheden. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Ixora 'Burma' vereist regelmatig water geven en bemesten voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten. Af en toe bemesten zal de groei stimuleren.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze hebben vaak één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft om overbewatering te voorkomen. Het is belangrijk om de plant gelijkmatig en matig te bevochtigen.

  Kamerplanten zoals de Ixora 'Burma' geven de voorkeur aan helder, indirect zonlicht en kunnen verbranden door te veel direct zonlicht. Het is dus beter om ze uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een constante temperatuur nodig van minimaal 18 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  "Ixora 'Burma' bloeit meestal in de maanden april tot en met september. De bloeiperiode kan duren van enkele weken tot meer dan een maand, afhankelijk van de omstandigheden."

  Ja, kamerplanten zoals Ixora's hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen door het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant kan de luchtzuiverende werking verder verbeteren. Het is echter altijd aan te raden om meerdere soorten kamerplanten te combineren voor een optimale luchtzuivering in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn gezondheid te behouden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotse temperatuurwisselingen.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te bevelen om regelmatig dood hout en uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar om de groei te bevorderen. Let op dat je niet te rigoureus snoeit, omdat dit de bloei kan verminderen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van droogte, maar vermijd dat de wortels in te natte grond staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Ixora 'Burma' gedijt het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Het gebruik van een mengsel van potgrond en scherp zand kan helpen de drainage te verbeteren.

  Kamerplanten gedijen het best in een potgrond die licht vochtig en goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen, zoals organisch materiaal. Vermijd te natte of te droge grond, aangezien dit problemen kan veroorzaken voor de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Snoei de plant indien nodig om zijn vorm te behouden en verwijder dode bladeren.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afvegen met een vochtige doek of een zachte borstel om stof te verwijderen. Af en toe kun je de bladeren ook besproeien met water om ze op te frissen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht dat kan leiden tot bladverbranding. Het is ideaal om de plant voor een raam op het oosten of westen te plaatsen waar het licht gefilterd wordt. Regelmatig draaien van de plant zal zorgen voor gelijkmatige groei aan alle kanten.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80%. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de pH 6 en pH 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te testen en indien nodig aan te passen met een speciale pH-verlagende of -verhogende meststof. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van kamerplanten negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben behoefte aan vloeibare meststoffen tijdens het groeiseizoen, van voorjaar tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Ixora 'Burma' is een tropische plant met glanzende, groenblijvende bladeren en kleine, felgekleurde bloemen die in clusters groeien. De bloemen zijn meestal roodachtig van kleur, maar kunnen ook oranje, geel of roze zijn. 'Burma' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in warme, vochtige omstandigheden. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Ixora 'Burma' vereist regelmatig water geven en bemesten voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.