Gerbera Hummingbird

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gerbera Hummingbird is een opvallende en kleurrijke plant met grote bloemen in verschillende tinten, variërend van roze en paars tot geel en rood. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en aantrekkelijke bloemblaadjes die lijken op de vleugels van een kolibrie, vandaar de naam "Hummingbird". De Gerbera Hummingbird gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. Het is een perfecte keuze voor tuinen, borders en bloembakken vanwege zijn levendige kleuren en mooie vorm. Deze plant trekt ook nuttige bestuivers aan, zoals bijen en vlinders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om gezond te blijven.

  Ja, de Gerbera Hummingbird heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek waar het veel natuurlijk zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag in het zonlicht staat.

  De Gerbera Hummingbird heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingscondities. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond opdroogt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar houdt niet van direct zonlicht. Het is daarom het beste om de plant op een plek te zetten waar het natuurlijke licht gefilterd wordt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Gerbera Hummingbird houdt van warmte en gedijt het beste in een omgeving met een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te plaatsen en hem voldoende zonlicht te geven. Het regelmatig besproeien van de plant met lauw water draagt bij aan een optimale groei.

  De Gerbera Hummingbird bloeit vanaf de lente tot in het najaar. De bloeiperiode kan duren van ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, kamerplanten in het algemeen hebben een luchtzuiverende werking. Het is bewezen dat kamerplanten de luchtkwaliteit kunnen verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is dus zeker mogelijk dat deze plant ook luchtzuiverend is.

  Ja, de Gerbera Hummingbird houdt van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste op een locatie met deze ideale temperatuur. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen.

 • De plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om dode of beschadigde bladeren en bloemen te verwijderen. Dit bevordert een gezonde groei en bloei. Snoei indien nodig ook overbodige takken om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en gebruik regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om de Gerbera Hummingbird in goed doorlatende potgrond te planten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten.

  De Kamerplant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk dat de plant regelmatig voedingsstoffen krijgt, bijvoorbeeld door bemesting in het groeiseizoen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de wortels doorweekt raken. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen met een zachte doek om de plant gezond te houden. Gebruik lauwwarm water om eventueel stof van de bladeren te spoelen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren.

  De Gerbera Hummingbird heeft veel licht nodig en doet het goed op een plek met veel zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige plekken en direct zonlicht.

  Kamerplanten zoals de Gerbera Hummingbird gedijen het beste bij een luchtvochtigheid van rond de 50-70%. Zorg er daarom voor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  De Gerbera Hummingbird gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Het is aan te raden om af en toe de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Kamerplanten kunnen om de 4-6 weken bemest worden tijdens het groeiseizoen, gebruik hiervoor een vloeibare plantenvoeding. In de wintermaanden kan de bemesting verlaagd worden naar eens in de 6-8 weken. Zorg ervoor dat de plant na bemesting voldoende water krijgt.

 • Omschrijving

  Gerbera Hummingbird is een opvallende en kleurrijke plant met grote bloemen in verschillende tinten, variërend van roze en paars tot geel en rood. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en aantrekkelijke bloemblaadjes die lijken op de vleugels van een kolibrie, vandaar de naam "Hummingbird". De Gerbera Hummingbird gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. Het is een perfecte keuze voor tuinen, borders en bloembakken vanwege zijn levendige kleuren en mooie vorm. Deze plant trekt ook nuttige bestuivers aan, zoals bijen en vlinders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.