Ornithogalum dubium

Ornithogalum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ornithogalum dubium, også kendt som den orange Bethlehem-stjerne, er en løgplante, der tilhører liljefamilien. Planten har klare orange blomster med en mørk kerne og blomstrer om foråret og sommeren. Bladene er langstrakte og mørkegrønne. Ornithogalum dubium trives bedst på en solrig placering og trives godt i veldrænet, fugtig jord. Denne plante er også egnet som skærebuket og kan plantes i blomsterkasser eller bede for at give en glad og farverig udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er ret let at vedligeholde. Den har ikke brug for meget vand og trives godt ved normal stuetemperatur. Det er en plante, der kræver lidt pleje.

  Ja, planten har brug for meget lys for at trives godt. Placer derfor planten et sted med masser af indirekte sollys. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle dele bliver udsat for lyset på en ensartet måde.

  Vand planten en gang om ugen og sørg for, at jorden mellem vandingerne tørrer ud. Kontroller jævnligt jordens fugtighedssensor og juster vandgivningen efter behov. Giv lidt mindre vand om vinteren end om sommeren.

  Ja, denne plante kan lide direkte sollys og trives godt i stærkt sollys. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt for at fremme ensartet vækst og blomstring. Hold dog planten væk fra træk og ekstrem varme.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 20-25 grader Celsius. Placer derfor planten et varmt sted i huset, hvor den kan modtage tilstrækkeligt med sollys. Hold planten væk fra træk og kolde temperaturer.

  Denne plante blomstrer normalt sent om foråret til sommermånederne, og blomstringen kan vare i flere uger.

  Ja, planten er luftrensende ved at absorbere skadelige stoffer og producere ilt. Dette skaber et sundere miljø derhjemme. Planten hjælper med at forbedre luftkvaliteten.

  Ja, denne plante trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte den for ekstreme temperaturer. Sørg for en konstant, moderat temperatur for optimal vækst.

 • Planten kan beskæres efter blomstring for at fremme væksten. Fjern døde blade og blomsterstilke for at holde planten sund. Vær dog forsigtig med saften, der kan lække fra planten, da den kan forårsage hudirritation.

  Vand planten regelmæssigt og sørg for, at jorden altid er let fugtig. Lad ikke jorden blive helt tør mellem vandingerne. Undgå, at planten står med rødderne i en vandpyt, da dette kan forårsage rodrot.

  Det anbefales at bruge pottemuld, der er godt drænende til denne plante. En blanding af pottemuld og sand kan hjælpe med at forhindre rødderne i at blive for våde. Det er vigtigt at omplante planten regelmæssigt for at fremme væksten.

  Planten trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og undgå tung lerjord. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt for at opretholde jordkvaliteten.

  Denne plante skal vandes regelmæssigt, sørg for at jorden ikke udtørre. Giv planten lejlighedsvis lidt plantenæring og sæt den et lyst sted. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund.

  Bladene på planten kan holdes støvfri ved lejlighedsvis at tørre dem af med en fugtig klud. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund. Brug en blød børste til at fjerne eventuelt snavs fra bladene.

  Denne plante har brug for masser af lys og trives bedst på et solrigt sted. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med naturligt lys, men undgå direkte sollys i de varmeste timer på dagen for at undgå forbrænding. Placer planten helst foran et vindue mod syd, vest eller øst.

  Den optimale væksttemperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. Sørg for, at planten står på et varmt og solrigt sted.

  Luftfugtigheden skal være gennemsnitlig, sørg for at planten ikke står i en for tør omgivelse. Sprøjt bladene regelmæssigt med vand for at øge luftfugtigheden. Placer ikke planten i nærheden af aircondition eller varmekilder.

  Denne plante trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En for høj eller for lav surhedsgrad kan føre til ernæringsmæssige problemer og vækstproblemer for planten. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Indendørs planter som disse har brug for tilstrækkelige næringsstoffer for at kunne vokse sundt. Det anbefales at bruge flydende gødning regelmæssigt i vækstsæsonen. Sørg for, at gødningen er specifikt tilpasset indendørs planter for de bedste resultater.

 • Beskrivelse

  Ornithogalum dubium, også kendt som den orange Bethlehem-stjerne, er en løgplante, der tilhører liljefamilien. Planten har klare orange blomster med en mørk kerne og blomstrer om foråret og sommeren. Bladene er langstrakte og mørkegrønne. Ornithogalum dubium trives bedst på en solrig placering og trives godt i veldrænet, fugtig jord. Denne plante er også egnet som skærebuket og kan plantes i blomsterkasser eller bede for at give en glad og farverig udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.