Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Renoir'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Dahlia (Dekorativ Gruppe) 'Gallery Renoir' er en smuk dahlia med store, dobbelte blomster i en varm orange farve. Blomsterne har et iøjnefaldende mønster og en smuk fyldig form. Denne dahlia er en rigtig blikfang i haven og tiltrækker mange sommerfugle og bier. 'Gallery Renoir' blomstrer fra sommeren og ind i efteråret og bliver cirka 70-80 cm høj. Denne dahlia er perfekt til bede, grænser og som afskårne blomster til buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dahliaer er ikke stedsegrønne. Disse planter mister deres blade om vinteren og blomstrer igen om foråret. Dahliaer behandles normalt som årlige planter.

  Dahlia (Dekorativt Grp) 'Gallery Renoir' er ikke vinterhårdfør og skal beskyttes om vinteren for at undgå frostskader. Det anbefales at grave løgene op om efteråret og opbevare dem frostsikkert. Disse planter kan ikke overvintre udenfor.

  Dahlier er generelt lette at vedligeholde og har brug for regelmæssig vanding og ernæring. De trives bedst på et solrigt sted og skal tyndes regelmæssigt for at fremme blomstringen. De er dog følsomme planter, der er følsomme over for frost og skal derfor beskyttes om vinteren.

  Dahlia planter kræver plads til at vokse og udbrede sig. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de kan udvikle sig godt. Tag højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer plantafstanden.

  Dahlier trives bedst i fuld sol, selvom de også kan overleve i delvis skygge. Det er dog vigtigt at huske på, at deres blomstring muligvis ikke er så overdådig uden tilstrækkeligt sollys. Generelt foretrækker dahlier solrige steder for optimal vækst.

  Dahlien (dekorative gruppe) 'Gallery Renoir' har brug for vand i gennemsnit 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. I varme sommermåneder kan det være nødvendigt at vande oftere.

  Ja, dahliaer tiltrækker sommerfugle, bier og andre bestøvende insekter på grund af deres klare og farverige blomster. Det er et populært valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Dahlier tiltrækker bier, sommerfugle og andre bestøvende insekter, hvilket kan øge biodiversiteten i din have. Det er vigtigt at have en varieret have med forskellige plantearter for at fremme biodiversiteten. Dahlier kan bidrage smukt til dette.

  Dahliablomsten blomstrer fra juli til oktober, og blomstringsperioden kan vare i cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, dahliaen elsker en solrig placering og kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand på varme sommerdage. Desuden trives planten bedst i frugtbar, veldrænet jord.

  Nej, Dahlier er ikke spiselige. De er dekorative blomster, der ofte plantes i haver på grund af deres farverige blomster. At indtage dahliaer kan endda være skadeligt for helbredet.

  Ja, haveplanter har potentiale til at dæmpe lyd, især i kombination med andre planter. Blade og stængler kan absorbere og reflektere lydbølger, hvilket reducerer omgivende støj. Det afhænger dog af faktorer som plantens tæthed og højde.

 • Beskæring af dahliaer skal udføres, så snart planterne begynder at visne om efteråret. Fjern døde og beskadigede blade og blomster og skær stænglerne ned til ca. 15 cm over jorden. Dette fremmer væksten af sunde nye skud i den følgende sæson.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer ud. Det er vigtigt at give planterne vand om morgenen eller om aftenen for at minimere fordampning.

  Dahlia (dekorativ grp) 'Gallery Renoir' trives bedst i fugtig pottemuld med god dræning. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og ikke lade planten tørre ud. En næringsrig pottemuld fremmer vækst og blomstring af Dahlia'en.

  Dahlia (dekorative gruppe) 'Gallery Renoir' trives bedst i veldrænet, frugtbar jord. Det er vigtigt, at jorden holder på tilstrækkeligt med fugt, men ikke bliver for våd. Sørg for en let sur til neutral pH-værdi af jorden.

  Dahlia (Dekorativ Grp) 'Gallery Renoir' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og varme for at vokse og blomstre optimalt. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte dahliaen mod frost ved at tilføje muld eller afdækningsmaterialer omkring planten. Det er også muligt at fjerne planten fra jorden og opbevare den indendørs. Sørg for, at planten ikke fryser i løbet af vintermånederne, og at den får tilstrækkeligt med lys.

  Dahlias har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. De blomstrer bedst i fuld sol og har brug for veldrænet jord. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Dahlier har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at fremme sund vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning med en højere fosforkoncentration for at stimulere rodvæksten. Gød planterne hver anden uge fra foråret til slutningen af sommeren.

  Mulching af Dahlia hjælper med at bevare fugt i jorden og forhindrer ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som blade, halm eller træbark som mulch. Påfør mulchlaget om foråret og forny det om nødvendigt i løbet af vækstsæsonen.

  Haveplanter foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt regelmæssigt at teste jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den ved hjælp af kalk eller svovl. En god surhedsgrad fremmer optagelsen af næringsstoffer og den generelle sundhed hos planten.

  For at bekæmpe skadedyr på Dahlia (Dekorativ Grp) 'Gallery Renoir' er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for tilstedeværelse af bladlus, trips og snegle. Disse kan bekæmpes med biologiske bekæmpelsesmidler eller ved manuelt fjernelse. Det er også vigtigt at holde planten i god stand ved at give tilstrækkeligt med vand og tilføre næringsstoffer.

 • Beskrivelse

  'Dahlia (Dekorativ Gruppe) 'Gallery Renoir' er en smuk dahlia med store, dobbelte blomster i en varm orange farve. Blomsterne har et iøjnefaldende mønster og en smuk fyldig form. Denne dahlia er en rigtig blikfang i haven og tiltrækker mange sommerfugle og bier. 'Gallery Renoir' blomstrer fra sommeren og ind i efteråret og bliver cirka 70-80 cm høj. Denne dahlia er perfekt til bede, grænser og som afskårne blomster til buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.