Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Degas'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Degas' er en smuk og yndefuld sommerblomst med dobbelte blomster i bløde pastelfarver. Blomsterbladene er smukt foldede og danner en fyldig og frodig blomst. Denne dahlia bliver cirka 60-80 cm høj og blomstrer fra juli til oktober. 'Gallery Degas' er et glimrende valg til bede, blomsterbede og afskæringsblomster. Sørg for en solrig placering og veldrænet jord for optimal vækst og blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, dahlier er ikke stedsegrønne planter. De mister deres blade om efteråret og blomstrer igen om foråret og sommeren. Dahliaer er et populært valg til haveplanter på grund af deres iøjnefaldende blomster.

  Dahlien (Deko Gruppe) 'Gallery Degas' er ikke vinterhårdfør og skal bringes indendørs om vinteren eller beskyttes mod frost. Det anbefales at grave knoldene op om efteråret og opbevare dem frostfrit. Denne plante kan ikke overvintre i jorden.

  Ja, dahliaplanten er generelt ret let at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og lidt gødning i vækstsæsonen. Derudover er det vigtigt at fjerne visne blomster for en længere blomstringsperiode.

  Dahlier har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Plant dem mindst 30 centimeter fra hinanden for optimal vækst. Sørg for, at de får tilstrækkeligt sollys og har veldrænet jord.

  Dahlien (Dekorative gruppe) 'Gallery Degas' trives bedst i fuld sol. I skyggen vil planten vokse og blomstre mindre godt. Vælg derfor et solrigt sted for optimal vækst.

  Giv Dahliaer regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Kontroller jævnligt jordens fugtighed og vand, når det øverste lag føles tørt. Undgå dog, at Dahlia-rødderne konstant står i våd jord.

  Ja, Dahlia er kendt for sin tiltrækning af sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. Det er et værdifuldt supplement til enhver have, der ønsker at tiltrække disse bestøvere.

  Dahlier er rige på nektar og tiltrækker bier, sommerfugle og andre bestøvere, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det er vigtigt at have forskellige typer planter og blomster for at understøtte biodiversiteten. Dahlier kan være et smukt supplement til en biodivers have.

  Dahliablomsten blomstrer normalt fra juli til oktober og har en blomstringsperiode på cirka 2 til 3 måneder. Blomsterne har et smukt fyldigt og dekorativt udseende.

  Ja, Dahlia kan godt tåle fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre godt. Sørg dog for at regulere vandingen tilstrækkeligt i direkte sollys for at undgå udtørring.

  Nej, Dahlia (Dekorativ Grp) 'Gallery Degas' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes for sine iøjnefaldende blomster. At indtage blomsterne eller bladene kan være skadeligt.

  Ja, Dahlia-planten har ikke lyddæmpende egenskaber. De er mere kendt for deres dekorative blomster og iøjnefaldende farver. Så de er ikke velegnede som lydisolerende elementer i haven.

 • Dahlier kan regelmæssigt beskæres for at stimulere væksten og holde planten kompakt. Fjern regelmæssigt visne blomster og grene for at forlænge blomstringsperioden. Beskær planterne om foråret for en god start på vækstsæsonen.

  Giv regelmæssigt vand til din Dahlia-plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er bedst at vande tidligt om morgenen eller sent om aftenen for at minimere fordampning.

  For Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Degas', er det vigtigt at sørge for veldrænet pottemuld. Vælg helst en blanding, som er specielt sammensat til blomstrende planter i potter. Sørg for, at pottemulden ikke forbliver for våd for at undgå rodæd.

  Dahlien elsker godt drænet og næringsrig jord. Sørg for en jord med tilstrækkeligt organisk materiale og en pH-værdi mellem 6,5 og 7,0. Undgå tung lerjord og sørg for en let fugtig jord.

  Dahlia (Dekorative Grp) 'Gallery Degas' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand og regelmæssigt gøde for en sund vækst og blomstring. Disse haveplanter kan plantes i bede, rabatter eller potter.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at tage dahliaerne op af jorden og opbevare dem indendørs. Sørg for, at knoldene er tørre, inden de opbevares. På denne måde kan dahliaerne overleve vinteren og blomstre igen næste sæson.

  Dahlia (Dekorativ Grp) 'Gallery Degas' skal regelmæssigt have vand, især i tørre perioder. Derudover er det vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden. Endelig kan planten om foråret have gavn af lidt organisk gødning for at fremme væksten.

  Dahlier har brug for regelmæssig gødning med en afbalanceret gødning. Brug en langsomt frigivende gødning i vækstsæsonen for at holde planterne sunde og blomstrende. Overgødning kan føre til lange stængler og få blomster.

  Mulch er vigtig for havplanter, fordi den holder jorden fugtig, undertrykker ukrudt og beskytter planterne mod temperatursvingninger. Det kan laves af organisk materiale som halm, blade, træflis eller kompost. Mulch skal påføres igen hvert år for at opnå optimale resultater.

  Dahliaen trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,0. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt korrigere den med kalk eller svovl. En god balance i jordens pH-værdi sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Dahlier kan blive påvirket af bladlus og snegle. Regelmæssig kontrol af skadedyr og brugen af økologiske skadedyrsbekæmpelsesmidler kan hjælpe. At plante morgenfruer ved siden af ​​dahlierne kan også holde skadedyr på afstand.

 • Beskrivelse

  Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Degas' er en smuk og yndefuld sommerblomst med dobbelte blomster i bløde pastelfarver. Blomsterbladene er smukt foldede og danner en fyldig og frodig blomst. Denne dahlia bliver cirka 60-80 cm høj og blomstrer fra juli til oktober. 'Gallery Degas' er et glimrende valg til bede, blomsterbede og afskæringsblomster. Sørg for en solrig placering og veldrænet jord for optimal vækst og blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.