Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Leonardo'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia 'Gallery Leonardo' is een prachtige decoratieve dahlia met grote, enkele bloemen in een opvallende warme koperkleur. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomer en de herfst. Deze dahlia wordt ongeveer 70-80 cm hoog en is ideaal voor borders, bloembedden en potten op het terras. 'Gallery Leonardo' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze dahlia is een mooie toevoeging aan elke tuin en kan worden gebruikt als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, dahlia's zijn geen groenblijvende planten en verliezen hun blad in de winter. Het zijn zomerbloeiende planten die afsterven bij vorst en in het voorjaar opnieuw uitlopen. Deze planten kunnen het beste vorstvrij overwinterd worden.

  De Dahlia (Decorative Group) 'Gallery Leonardo' is niet winterhard en kan niet overleven in de winter. Het is noodzakelijk om de knollen in de herfst uit de grond te halen en vorstvrij te bewaren. In het voorjaar kunnen ze weer worden geplant.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Leonardo' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Dahlias gedijen het beste in goed gedraineerde grond.

  De Dahlia heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor een afstand van ongeveer 30-40 cm tussen elke plant om genoeg ruimte te bieden. Deze planten groeien het beste in goed doorlatende grond met voldoende zonlicht.

  Dahlia's groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg voor minimaal 4-6 uur zonlicht per dag voor optimale groei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en zal de groei mogelijk belemmerd worden.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is één keer per week voldoende, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid.

  Ja, de Dahlia plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die een diversiteit aan insecten willen aantrekken.

  Dahlia's zijn goede nectar- en stuifmeelleveranciers voor bijen en andere bestuivers. Ze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van verschillende insecten. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze dahlia soort bloeit meestal van juli tot en met oktober. De bloei kan maanden duren, afhankelijk van de groeiomstandigheden en de verzorging van de plant. Dahlia's staan bekend om hun uitbundige en langdurige bloei.

  Ja, de Dahlia houdt van een zonnige standplaats en kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Tevens kan de plant bescherming nodig hebben tegen harde wind.

  Nee, dahlia's zijn niet eetbaar voor mensen. Het consumeren van dahlia's kan leiden tot maagproblemen en andere gezondheidsproblemen. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Nee, Dahlia's staan erom bekend geen geluidsdempende eigenschappen te hebben. Dahlias hebben voornamelijk decoratieve en kleurrijke bloemen en worden vaak in de tuin geplant vanwege hun esthetische waarde.

 • Dahlia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de bloei te verlengen. Verwijder eventueel dode bloemen en knip de stelen terug tot boven een gezonde bladknop. Knip na de eerste vorst de stengels helemaal af en bewaar de knollen vorstvrij voor het volgende seizoen.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef de plant bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Leonardo' heeft kwalitatief goede potgrond nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een potgrond die luchtig is en voldoende voedingsstoffen bevat. Een mix van potgrond met toegevoegde compost of meststof kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt en niet te zwaar of te compact is. Het is ook belangrijk dat de bodem een pH-waarde heeft tussen de 6,5 en 7,5 voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin, waar het veel licht krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind om schade aan de bloemen te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Daarnaast kunt u overwegen om de plant op te graven en vorstvrij te bewaren in een koele, donkere ruimte. Vergeet niet om de plant regelmatig te controleren op ziekten en plagen tijdens de wintermaanden.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals de Dahlia is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant vooral in het voorjaar en tijdens de bloeiperiode voor een gezonde groei en mooie bloemen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Een laag organisch materiaal zoals houtsnippers of compost kan worden gebruikt als mulch. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een nieuwe laag mulch aan te brengen voor optimale resultaten.

  Dahlias geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,5 en 7,5. Zure bodems kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren, daarom is het belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden. Het is mogelijk om de pH van de bodem indien nodig aan te passen met behulp van kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op sporen van luizen, slakken en rupsen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen om plagen onder controle te houden. Daarnaast kan het besproeien met een oplossing van water en zeep ook effectief zijn tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Dahlia 'Gallery Leonardo' is een prachtige decoratieve dahlia met grote, enkele bloemen in een opvallende warme koperkleur. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomer en de herfst. Deze dahlia wordt ongeveer 70-80 cm hoog en is ideaal voor borders, bloembedden en potten op het terras. 'Gallery Leonardo' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze dahlia is een mooie toevoeging aan elke tuin en kan worden gebruikt als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.