Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vermeer'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vermeer' is een prachtige dahlia met grote, gevulde bloemen in een diepe paarse kleur. De bloemen hebben een opvallende textuur en trekken vlinders en bijen aan. Deze dahlia groeit tot een hoogte van ongeveer 60-90 cm en bloeit van de zomer tot de herfst. Ideaal voor in borders, bloembedden of als snijbloem voor boeketten.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dahlia's zijn geen groenblijvende planten. In de winter verliezen ze hun bladeren en moeten ze vaak vorstvrij worden bewaard. Dahlia's komen in de lente weer tot bloei.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vermeer' is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het is daarom belangrijk om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen de kou. In de lente kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vermeer' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant in de lente te bemesten voor een gezonde groei.

  De Dahlia heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Over het algemeen kan de dahlia goed groeien in borders of potten op een zonnige plek.

  Dahlia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook in de halfschaduw goed gedijen. Zorg er wel voor dat de plant minstens 4-6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en mogelijk grotere afstanden tussen de bladeren hebben.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is een goede keuze om een gezonde omgeving voor bestuivers te creëren.

  De Dahlia plant is een mooie toevoeging aan de tuin, maar heeft een beperkte bijdrage aan biodiversiteit vanwege het ontbreken van nectar en pollen voor bestuivende insecten. Het is vooral een decoratieve plant die weinig bijdraagt aan de voedselketen in vergelijking met inheemse planten. Als onderdeel van een gevarieerde tuin kan de Dahlia echter wel enige diversiteit bieden voor insecten en vogels.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vermeer' bloeit meestal van juli tot en met oktober. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Dahlia's staan bekend om hun lange bloeiperiode en prachtige bloemen.

  Ja, de dahlia kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die graag op een zonnige plek staat en goed gedijt in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is.

  Nee, de Dahlia plant is niet eetbaar. Alle delen van de plant, inclusief de bloemen en knollen, zijn giftig voor consumptie. Het wordt aanbevolen om deze planten niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, een volle tuin met planten kan helpen om geluid te absorberen. Planten met grote bladeren en dichte groei kunnen geluiden dempen. Over het algemeen geldt dat meer groen in de tuin het geluidsniveau kan verlagen.

 • Dahlia's moeten regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de bloei te verlengen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Knip de stelen terug tot net boven een knop om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rotting van de bloemen te voorkomen.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vermeer' gedijt goed in potgrond met goede drainage en voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te bemesten om een gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet drassig is om wortelrot te voorkomen.

  De Dahlia houdt van goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar en humusrijk is. Vermijd te natte of te droge grond voor optimale groei.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vermeer' gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  In de winter is het belangrijk om Dahlia knollen uit de grond te halen en op een koele, droge plek te bewaren. Bescherm de knollen tegen vorst door ze te bedekken met droog stro of bladeren. Zorg ervoor dat de knollen goed geventileerd worden om schimmelvorming te voorkomen.

  De dahlia heeft veel zon en vruchtbare, goed doorlatende grond nodig. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten om de bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en knip de plant in het najaar terug voor overwintering.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herhaal dit gedurende het groeiseizoen. Let op de aanbevolen dosering om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen van de grond helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken, wat gunstig is voor de groei van deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost om de grond rondom de plant te bedekken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  Dahliaplanten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een goede bodemstructuur en voldoende voedingstoffen zijn belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij dahliaplanten, kun je overwegen om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen zoals bladluizen, rupsen of trips. Een biologisch bestrijdingsmiddel of insecticiden kunnen worden gebruikt om het probleem aan te pakken. Het is belangrijk om snel te handelen om verdere schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  'Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vermeer' is een prachtige dahlia met grote, gevulde bloemen in een diepe paarse kleur. De bloemen hebben een opvallende textuur en trekken vlinders en bijen aan. Deze dahlia groeit tot een hoogte van ongeveer 60-90 cm en bloeit van de zomer tot de herfst. Ideaal voor in borders, bloembedden of als snijbloem voor boeketten.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.