Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vincent'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Dahlia 'Gallery Vincent' is een prachtige decoratieve dahlia met grote, dubbele bloemen in een diepe paarse kleur met witte accenten. De bloemen hebben een opvallende uitstraling door hun vorm en kleurencombinatie. Deze dahlia bloeit van de zomer tot het najaar en trekt vlinders en bijen aan. De plant groeit goed in zonnige borders of grote potten op het terras. 'Gallery Vincent' is een sterke en betrouwbare dahlia die een mooie aanvulling is in de tuin.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dahlia's zijn geen groenblijvende planten. Ze groeien en bloeien gedurende de zomer en hebben een rustperiode in de winter. Dahlia's moeten meestal elk jaar opnieuw geplant worden in het voorjaar.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vincent' is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het is aan te raden de plant in het najaar naar binnen te halen of te beschermen tegen kou. Het is een zomerbloeier die van warme temperaturen houdt.

  Dahlia's in het algemeen zijn vrij gemakkelijk te onderhouden en gedijen goed in zonlicht. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen profiteren van regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De Dahlia 'Gallery Vincent' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de locatie in de tuin.

  Dahlia's groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook in lichte schaduw groeien. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen ze wat langer worden. Het is aanbevolen om ze minstens 6 uur zonlicht per dag te geven voor optimale groei.

  Dahlia's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant 2 tot 3 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grondsoort. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van bestuivers.

  Dahliaplanten zijn niet per se goed voor biodiversiteit, omdat ze geen voedsel of schuilplaats bieden aan inheemse dieren. Voor een grotere biodiversiteit in de tuin kunnen beter inheemse planten worden geplant die dienen als voedsel- en schuilplaatsen voor lokale dieren.

  De Dahlia bloeit meestal van juli tot en met oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden in de zomer. De bloeiperiode van de Dahlia kan variëren van zes tot acht weken, waardoor je lang van de prachtige bloemen kunt genieten.

  Ja, Dahlia's kunnen goed tegen de volle zon en hebben minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen en plaats hem op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, de Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vincent' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gewaardeerd vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Dahlia plant heeft een beperkte geluidsdempende eigenschap, maar het is niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping in de tuin. Andere planten zoals coniferen en bamboe zijn beter geschikt voor het absorberen van geluid.

 • Je kunt dahlia's snoeien door de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen en de stelen tot vlak boven de grond af te knippen in het najaar. Het snoeien zorgt ervoor dat de plant compact blijft en bevordert de bloei. Dahlia's kunnen eind oktober of begin november worden gesnoeid.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bloemen of bladeren.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vincent' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding om gezonde groei te stimuleren.

  Dahlia's gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde en vermijd wateroverlast om rotting van de wortels te voorkomen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vincent' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende, vruchtbare grond. Bescherm de plant tegen harde wind en zorg voor voldoende ruimte zodat de plant zich optimaal kan ontwikkelen. Dahlia's kunnen ook goed groeien in potten en bloembakken op een zonnige plek.

  Tuinplanten zoals de Dahlia zullen bescherming nodig hebben tegen vorst tijdens de wintermaanden. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Het is ook aan te raden om de plant in een pot te plaatsen en naar een beschutte locatie te verplaatsen tijdens de koudere periodes.

  De Dahlia houdt van een zonnige locatie en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Dek de plant af in de wintermaanden om vorstschade te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben regelmatige bemesting nodig gedurende het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium voor gezonde groei en bloei. Bemest de plant volgens de aanbevolen doseringen op de verpakking.

  Mulchen is een effectieve manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken in de tuin. Het kan worden gebruikt rond planten om de wortels te beschermen en de bodemtemperatuur te reguleren. Een laag mulch van ongeveer 5-7 cm dik wordt aanbevolen voor optimale resultaten.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Vincent' heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, waaronder de Dahlia, kunnen verschillende methoden worden toegepast. Dit kan variëren van het handmatig verwijderen van ongedierte tot het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden. Goede hygiëne en regelmatige inspectie van de plant kunnen helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  'Dahlia 'Gallery Vincent' is een prachtige decoratieve dahlia met grote, dubbele bloemen in een diepe paarse kleur met witte accenten. De bloemen hebben een opvallende uitstraling door hun vorm en kleurencombinatie. Deze dahlia bloeit van de zomer tot het najaar en trekt vlinders en bijen aan. De plant groeit goed in zonnige borders of grote potten op het terras. 'Gallery Vincent' is een sterke en betrouwbare dahlia die een mooie aanvulling is in de tuin.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.