Nephrolepis exaltata 'Green Lady'

Nephrolepis exaltata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nephrolepis exaltata 'Green Lady' is een variëteit van de krulvaren die bekend staat om zijn rijke groene bladeren en elegante uitstraling. De bladeren zijn langwerpig van vorm en hebben een delicate textuur. Deze plant gedijt goed in lichte, vochtige omgevingen en is daarom populair als kamerplant. De 'Green Lady' is gemakkelijk te verzorgen en kan goed gedijen in een hangende plantenbak of op een hoge plank. Het is een prachtige toevoeging aan elk interieur en zorgt voor een frisse en levendige uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Nephrolepis exaltata 'Green Lady' is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft vochtige grond en regelmatige, maar niet felle, indirecte zon nodig. Daarnaast gedijt hij goed bij hogere luchtvochtigheid.

  Ja, de Nephrolepis exaltata 'Green Lady' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimaal resultaat. Als de plant te weinig licht krijgt, kan dit leiden tot vermindering van de groei en gezondheid van de plant.

  De Nephrolepis exaltata 'Green Lady' moet ongeveer 1-2 keer per week water krijgen, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Zet de plant op een plek met helder, maar gefilterd licht voor optimale groei.

  Ja, Nephrolepis exaltata 'Green Lady' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden om het beste resultaat te behalen. Het is raadzaam om de plant op een plek te zetten waar het niet te koud wordt.

  Deze plant bloeit niet en produceert geen bloemen. Het is een varen en verspreidt zijn sporen om zich voort te planten. Het is een groenblijvende plant die het hele jaar door zijn bladeren behoudt.

  Ja, Kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te verwijderen. Dit geldt ook voor de plant Nephrolepis exaltata 'Green Lady'.

  Ja, Nephrolepis exaltata 'Green Lady' gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Buitensporige warmte kan schadelijk zijn, terwijl te lage temperaturen de groei kunnen vertragen. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte locatie te plaatsen waar de temperatuur binnen deze range blijft.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen met een scherpe schaar of snoeischaar. Ook kun je de plant verjongen door oude bladeren helemaal terug te knippen. Zorg ervoor dat je alleen snoeit in het groeiseizoen, bij voorkeur in het voorjaar.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet constant doorweekt is. Laat de bovenste laag grond opdrogen tussen gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Geef deze plant bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Voor deze plant is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Regelmatig bemesten met een vloeibare meststof is aanbevolen voor een optimale groei.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe sproeien helpt om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Om stof en vuil van de bladeren te verwijderen, kan de plant voorzichtig afgeveegd worden met een vochtige doek of af en toe onder de douche gezet worden. Vergeet niet om regelmatig dode bladeren en bruine punten te verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd direct zonlicht tijdens het reinigen.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig en vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden. Te weinig licht kan leiden tot een verwelkte uitstraling en minder groei.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om grote temperatuurverschillen te vermijden en de plant weg te houden van tocht en direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant om goed te gedijen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of de plant in de badkamer te plaatsen. Dit zal ervoor zorgen dat de bladeren gezond en glanzend blijven.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een lichtzure grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen die niet goed opgenomen worden door de plant. Zorg dus voor een goede balans in de bodem voor optimale groei en gezondheid.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene kamerplantenmest eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen. Geef de plant in de winter minder mest, slechts één keer per maand.

 • Omschrijving

  Nephrolepis exaltata 'Green Lady' is een variëteit van de krulvaren die bekend staat om zijn rijke groene bladeren en elegante uitstraling. De bladeren zijn langwerpig van vorm en hebben een delicate textuur. Deze plant gedijt goed in lichte, vochtige omgevingen en is daarom populair als kamerplant. De 'Green Lady' is gemakkelijk te verzorgen en kan goed gedijen in een hangende plantenbak of op een hoge plank. Het is een prachtige toevoeging aan elk interieur en zorgt voor een frisse en levendige uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.