Cordyline indivisa 'Peko'

Cordyline

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cordyline indivisa 'Peko' er en iøjnefaldende og eksotisk plante med lange, sværdformede blade, der kan blive op til 1,8 meter lange. Bladene er grønne med en dekorativ grå stribe i midten. Denne plante giver en tropisk stemning til haven eller indretningen og trives godt i en fugtig og veldrænet jord. Cordyline indivisa 'Peko' er hårdfør ned til -10°C og bør plantes på et beskyttet sted. Den er en smuk tilføjelse til en eksotisk have eller som et blikfang i en moderne stue.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cordyline indivisa 'Peko' er stedsegrøn og beholder sit løv hele året. Dette giver et dekorativt element i haven, selv i vintermånederne.

  Denne plante er hårdfør op til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under hård frost. Den er ikke vinterhårdfør og kan ikke tåle længerevarende kulde.

  De Cordyline indivisa 'Peko' er en ret let at vedligeholde plante. Den har brug for lidt vand af og til og trives bedst på et lyst sted med indirekte sollys. Regelmæssig gødning og beskæring fremmer den sunde vækst af denne plante.

  Cordyline indivisa 'Peko' har brug for meget plads, da den bliver en stor plante. Sørg for at have en rummelig plantekrukke eller en stor have til at lade denne plante vokse. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt.

  De Cordyline indivisa 'Peko' trives bedst i fuld sol. I skyggen kan væksten af planten hæmmes, og farven på bladene kan falme. Derfor anbefales det at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Cordyline indivisa 'Peko' har brug for vand i gennemsnit en gang om ugen. Sørg for, at jorden får lov til at tørre godt ud mellem vandingerne. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for fugtighed i jorden.

  Ja, Cordyline indivisa 'Peko' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af dens attraktive blomster og nektar. Det er en smuk tilføjelse til haver, der tiltrækker disse insekter. Det kan hjælpe med at fremme biodiversitet og bevare disse nyttige bestøvere.

  Cordyliner kan være en god kilde til mad og ly for fugle og insekter, hvilket bidrager til biodiversitet i haven. At tilføje forskellige typer planter til haven er altid gavnligt for biodiversiteten. Det er vigtigt at bevare økosystemet i balance ved at plante forskellige typer planter, der bidrager til mangfoldigheden af flora og fauna.

  Planten blomstrer i sommermånederne, normalt fra juni til august. Blomstringen kan vare i flere uger til en måned.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og har brug for masser af lys for at vokse. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding, især på varme dage. Vær opmærksom på, at jorden ikke udtørrer.

  Nej, Cordyline indivisa 'Peko' er ikke spiselig. Det er primært en dekorativ plante, der placeres i haven på grund af sit iøjnefaldende udseende. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Cordyline indivisa 'Peko' har store, brede blade, der kan absorbere lyd og dermed have en lyddæmpende effekt i haven eller indendørs. Det er derfor et godt valg, hvis du leder efter en plante, der kan hjælpe med at dæmpe lyden.

 • Klip regelmæssigt døde blade væk for at holde planten sund. Beskær planten om foråret for at bevare formen og størrelsen. Fjern også regelmæssigt nye skud for at kontrollere væksten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Giv helst vand ved plantens base for at forhindre skimmeldannelse.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Brug gerne en pottemuld specielt til haveplanter.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en neutral til sur pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og bliver regelmæssigt gødet for at fremme væksten. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer til en sund og frodig vækst af planten.

  De Cordyline indivisa 'Peko' trives bedst på en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for en godt drænet jord og beskyt planten mod stærk vind. Denne plante kan placeres både i en blomsterbed og i en potte.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren, er det vigtigt at dække rødderne med muld eller halm. Derudover kan du også pakke planten ind i jute eller fleece for at forebygge frostskader. Sørg også for, at planten står på et beskyttet sted for at undgå, at bladene bliver beskadiget af kold vind.

  Cordyline indivisa 'Peko' kræver lidt vedligeholdelse. Sørg for tilstrækkeligt med vand og lys, og gød planten om foråret. Fjern døde blade for at holde planten sund.

  Haveplanter som Cordyline indivisa 'Peko' har gavn af regelmæssig gødning for at forblive sunde og stærke. Brug en gødning specielt designet til haveplanter, helst om foråret og sommeren. Følg anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering og hyppighed af gødskning.

  Det anbefales at mulche planten om foråret for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis. Sørg for, at muldlaget ikke kommer for tæt på plantens stamme.

  Jordens surhedsgrad, hvor planten trives, skal være lidt surt til neutralt. Det er vigtigt, at jordens pH-værdi ligger mellem 6,0 og 7,0. Sure jorde kan hæmme plantens vækst.

  Til bekæmpelse af skadedyr på Cordyline indivisa 'Peko' kan naturlige fjender som mariehøns og rovmider anvendes. Derudover kan neemolie eller en blanding af vand og sæbe også bruges til at bekæmpe skadedyr. Sørg for, at planten er sund og stærk, så den bedre kan modstå skadedyr.

 • Beskrivelse

  Cordyline indivisa 'Peko' er en iøjnefaldende og eksotisk plante med lange, sværdformede blade, der kan blive op til 1,8 meter lange. Bladene er grønne med en dekorativ grå stribe i midten. Denne plante giver en tropisk stemning til haven eller indretningen og trives godt i en fugtig og veldrænet jord. Cordyline indivisa 'Peko' er hårdfør ned til -10°C og bør plantes på et beskyttet sted. Den er en smuk tilføjelse til en eksotisk have eller som et blikfang i en moderne stue.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.