Spathiphyllum Figaro

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum Figaro is een compacte en elegante kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lepels. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor hij ideaal is voor in huis of op kantoor. De Spathiphyllum Figaro heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Met zijn prachtige bloemen en gemakkelijke verzorging is de Spathiphyllum Figaro een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Spathiphyllum Figaro is een gemakkelijk te onderhouden kamerplant. Het heeft weinig water en licht nodig en heeft een hoge tolerantie voor verschillende omgevingscondities. Het is een ideale plant voor beginners en drukke huishoudens.

  Ja, de Spathiphyllum Figaro heeft behoefte aan veel licht en zou het beste gedijen op een plek met helder, indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van direct zonlicht te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is daarom aan te raden om de plant in de buurt van een raam te plaatsen waar voldoende licht binnenkomt.

  De plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Houd rekening met de standplaats en de temperatuur van de kamer bij het bepalen van de waterbehoefte.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan beter op een plek staan met indirect zonlicht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Spathiphyllum Figaro houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om optimale groei te bevorderen. Een constante temperatuur zal de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  De plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met september. De bloeiperiode van de plant kan wel enkele maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende kwaliteiten en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is in staat om giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te verwijderen. Het is een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  De plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden.

 • Om de plant gezond te houden, is het goed om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen. Als de plant te groot wordt, kan hij worden teruggesnoeid door enkele van de langste bladeren bij de basis af te knippen. Hierdoor kan de plant nieuwe groei stimuleren. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen maar vermijd ook dat de wortels te lang in water staan. Geef in de winterperiode wat minder water dan in de zomer.

  De Spathiphyllum Figaro heeft graag potgrond die goed vocht doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of bij te vullen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn. De pH-waarde van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn. Het gebruik van potgrond speciaal voor kamerplanten wordt aanbevolen.

  Houd de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Geef regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Af en toe besproeien verhoogt de luchtvochtigheid en is goed voor de bladeren.

  De bladeren van deze kamerplant kunnen stof verzamelen, dus het is goed om ze regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Let op dat je de bladeren voorzichtig afveegt om beschadigingen te voorkomen. Een schone plant zal beter kunnen ademen en er gezonder uitzien.

  De Spathiphyllum Figaro heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig van licht kunnen profiteren.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant blootgesteld wordt aan temperatuurschommelingen en tocht. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van warmtebronnen zoals radiatoren.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant omdat deze houdt van een vochtige omgeving. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt om de bladeren gezond te houden.

  De Spathiphyllum Figaro gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Planten die te maken krijgen met grote schommelingen in de zuurgraad van de bodem kunnen problemen ondervinden bij de opname van voedingsstoffen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, meestal van de lente tot de herfst. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten, verdund met water volgens de instructies op de verpakking. Geef de plant om de paar weken voeding, maar vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum Figaro is een compacte en elegante kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lepels. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor hij ideaal is voor in huis of op kantoor. De Spathiphyllum Figaro heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Met zijn prachtige bloemen en gemakkelijke verzorging is de Spathiphyllum Figaro een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.