Dianthus 'Paco Red'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Paco Red' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjelier met dieprode bloemen. De bloemen hebben een heerlijke zoete geur en bloeien van het voorjaar tot de herfst. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. 'Paco Red' is perfect voor borders, rotstuinen of als potplant op het terras. Deze soort trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dianthus 'Paco Red' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die bloeit in de lente en zomer. Het behoort tot de tuinplanten categorie.

  'Dianthus 'Paco Red' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek en eventueel extra mulch om de wortels te beschermen.'

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Snoei de plant na de bloei om de groei te stimuleren.

  Dianthus 'Paco Red' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  De Dianthus 'Paco Red' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te zetten.

  Dianthus 'Paco Red' heeft een gemiddelde waterbehoefte en moet ongeveer 1-2 keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de Dianthus 'Paco Red' plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken. De plant biedt dus een waardevolle voedselbron voor deze insecten.

  Ja, Dianthus planten trekken bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ze zorgen voor bestuiving en helpen bij het in stand houden van gezonde ecosystemen. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  'Dianthus 'Paco Red' bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Dianthus 'Paco Red' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Eetbare planten worden specifiek gekweekt voor consumptie.

  Ja, Dianthus planten hebben de eigenschap om geluid te absorberen, waardoor ze kunnen helpen bij het dempen van geluid in de omgeving. Het blad en de bloemen van deze planten kunnen geluidstrillingen absorberen en verminderen. Het planten van Dianthus 'Paco Red' in uw tuin kan dus bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert nieuwe bloemknopvorming en verlengt de bloeiperiode. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug om de groei te bevorderen.

  De Dianthus 'Paco Red' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de beste groei van deze tuinplant, gebruik potgrond met een goede drainage en voedingsstoffen. Potgrond zorgt ervoor dat de wortels van de plant voldoende lucht en water krijgen om gezond te blijven. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen. Verrijkte grond met organisch materiaal zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  'Dianthus 'Paco Red' houdt van een zonnige standplaats of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende, vochtige grond. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  In de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met een mulchlaag van bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kan een vliesdoek of speciale winterbescherming gebruikt worden om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind en vorst.

  Dit type plant vereist regelmatig water geven en kan goed gedijen in vochtige grond. Het is raadzaam om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar en najaar organische meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei en bloei. Houd de dosering volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Een laag mulch van ongeveer 5-10 cm werkt het beste. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, compost of bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Zuurdere bodems kunnen leiden tot voedingsgebrek en slechte groei, terwijl te alkalische bodems de opname van voedingsstoffen kunnen belemmeren. Het is dus belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden en zo nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Dianthus 'Paco Red', kunnen methoden zoals het verwijderen van aangetaste bladeren, het besproeien met neemolie of het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden toegepast. Het regelmatig controleren van de plant en het handmatig verwijderen van ongedierte kan ook helpen om plagen onder controle te houden. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen als laatste redmiddel worden gebruikt, maar kunnen schadelijk zijn voor het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Paco Red' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjelier met dieprode bloemen. De bloemen hebben een heerlijke zoete geur en bloeien van het voorjaar tot de herfst. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. 'Paco Red' is perfect voor borders, rotstuinen of als potplant op het terras. Deze soort trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.