Dianthus Paco Rosa

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Paco Rosa is een prachtige en compacte anjerplant met opvallende roze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen hebben een tweekleurige uitstraling met een donkerder roze hart en lichtere roze randen. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Dianthus Paco Rosa gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een meerjarige plant die in het voorjaar weer zal uitlopen en bloeien. Het is aan te raden om de plant in het najaar terug te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens periodes van strenge vorst. Deze plant kan goed overwinteren in de tuin.

  ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het is ook aanbevolen om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Dianthus Paco Rosa heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg voor voldoende licht en luchtigheid door de plant niet te dicht op elkaar te zetten. Houd rekening met de groeiruimte van de plant bij het planten in de tuin.

  Ja, de plant groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder snel en minder gezond groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Dianthus Paco Rosa heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en zoete nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Ja, Tuinplanten zoals "Dianthus Paco Rosa" zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken, zorgen voor schuilplaatsen en bijdragen aan de algehele variatie in de tuin. Het is belangrijk om een verscheidenheid aan plantensoorten te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  De plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht nodig. Zorg voor een goed gedraineerde grond, zodat de plant niet te nat komt te staan. Beperk de watergift tijdens droge periodes.

  De plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant wordt afgeraden vanwege mogelijke giftige stoffen. Het is belangrijk om geen delen van de plant te eten.

  Ja, de Dianthus Paco Rosa heeft de eigenschap om geluid te dempen door de dichte begroeiing van bladeren en stelen. Het kan dus helpen om het omgevingsgeluid te verminderen in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden en te stimuleren om meer bloemen te produceren, is het aan te raden om na de bloei uitgebloeide bloemstelen weg te knippen. Verwijder ook eventueel dood of beschadigd blad om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes om de vorm en grootte te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  De Tuinplanten. Het is belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te nat blijft. Kies een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten en voeg eventueel extra voedingsstoffen toe tijdens het groeiseizoen.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt en dat er voldoende licht en lucht bij de wortels kan komen. Het regelmatig toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Dianthus Paco Rosa staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door middel van een laag mulch of bladeren rond de wortels. Ook kan een beschermende doek of folie over de plant worden geplaatst tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorstperiode begint.

  Zorg ervoor dat de plant in goed doorlatende grond staat en geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef in het voorjaar organische mest voor een goede groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal is het voldoende om dit eens per maand te doen tijdens het groeiseizoen.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant, omdat het de grond vochtiger houdt en onkruidgroei vermindert. Gebruik organisch materiaal zoals compost of bladeren als mulch rond de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te testen en zo nodig kalk toe te voegen om de juiste balans te behouden voor een optimale groei en bloei. Het is ook mogelijk om specifieke meststoffen te gebruiken die de pH van de bodem kunnen aanpassen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals insectenwerende planten in de buurt zetten, regelmatig controleren op ongedierte en handmatig verwijderen, of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om te voorkomen dat ongedierte zich te snel kan verspreiden en schade kan toebrengen aan de planten. Het regelmatig onderhouden en controleren van uw Tuinplanten zal helpen om ongedierte op een effectieve manier te bestrijden.

 • Omschrijving

  Dianthus Paco Rosa is een prachtige en compacte anjerplant met opvallende roze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen hebben een tweekleurige uitstraling met een donkerder roze hart en lichtere roze randen. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Dianthus Paco Rosa gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.