Viola (Cornuta Grp)

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) er en staude med hjerteformede blade og blomster i forskellige farver som lilla, blå, rosa og hvid. Denne plante blomstrer fra tidlig forår til slutningen af sommeren og tiltrækker bier og sommerfugle. Viola er hårdfør og trives godt i fuld sol til halvskygge. Det er en alsidig plante, der kan plantes både i bede, stenbede og i potter og hængekurve. Viola (Cornuta Grp) er en smuk tilføjelse til enhver have takket være dens livlige blomster og nemme pleje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viola (Cornuta Grp) er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der blomstrer med smukke blomster om foråret og sommeren. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren.

  De Viola (Cornuta Grp) er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved ekstreme temperaturer. Denne haveplante kan tåle lidt frost.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys. Det er en stærk plante, der trives godt i haven.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sig, sørg for at der er nok plads mellem planterne for at muliggøre luftcirkulation. Husk at planten kan udvide sig, og sørg derfor for tilstrækkelig vækstplads.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) vokser godt i skyggefulde områder. Det er en plante, der trives godt i delvis skygge og kan endda blomstre med mindre sollys. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer for at forblive sund.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men sørg for, at rødderne ikke konstant er i våd jord. Om sommeren kan det være nødvendigt at give planten vand ugentligt.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse nyttige insekter på grund af nektaren, den producerer. Dette kan hjælpe med bestøvningen af andre planter i haven.

  Ja, planten Viola bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Dette fremmer bestøvningen af andre planter i haven. Derudover giver planten variation og farve i haven, hvilket også bidrager til en sund biodiversitet.

  Det blomstrer fra april til september og kan producere blomster i flere uger.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) trives godt i fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand på varme dage.

  Nej, blomsterne fra denne plante er ikke spiselige og må ikke indtages. Det anbefales ikke at bruge denne plante i madlavning.

  Ja, denne plante har en tæt vækst og kan hjælpe med at dæmpe lyd i haven. Bladene og blomsterne absorberer lydbølger og skaber et roligt miljø. At placere flere planter sammen kan forstærke effekten.

 • Planten skal jævnligt beskæres for at fremme blomstringen og holde formen kompakt. Fjern visne blomster og svækkede eller døde grene. Beskær om foråret efter blomstringen for at forynge planten.

  Planten trives i fugtig jord, men sørg for at rødderne ikke konstant er våde. Giv regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Undgå vand på bladene, da det kan forårsage skimmelsvamp.

  De Viola (Cornuta Grp) trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer helt ud. En pottemuld specielt til blomstrende planter anbefales til optimal vækst og blomstring.

  Violen elsker en godt drænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. En let sur til neutral pH-værdi anbefales til optimal vækst.

  Denne plante vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. Sørg for god dræning i jorden og undgå våde fødder. Et beskyttet sted er ideelt.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost, f.eks. ved at dække jorden omkring planten med blade eller halm. Det anbefales også at flytte planten i potter til et beskyttet sted. Sørg for, at planten ikke står for vådt i løbet af vintermånederne.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Beskær regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Planten trives bedst i veldrænet jord og i fuld sol eller halvskygge.

  Gød din Haveplante Viola (Cornuta Grp) om foråret med en afbalanceret gødning, såsom en 12-12-12 formel. Giv ikke for meget gødning for at undgå rodforbrænding. Gentag gødningen om sommeren, når planten blomstrer.

  At mulche omkring planten med organisk materiale kan hjælpe med at holde på fugt og reducere ukrudt. Sørg for, at mulchen ikke ligger op ad plantens stængler for at undgå råd. Forny mulchlaget efter behov for at holde planten sund.

  Viola (Cornuta Grp) trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel for en sund vækst af denne haveplante.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus, snegle og larver. Du kan tiltrække naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse for at reducere skadedyrene. Derudover kan du tage forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig beskæring og fjernelse af angrebne blade.

 • Beskrivelse

  Viola (Cornuta Grp) er en staude med hjerteformede blade og blomster i forskellige farver som lilla, blå, rosa og hvid. Denne plante blomstrer fra tidlig forår til slutningen af sommeren og tiltrækker bier og sommerfugle. Viola er hårdfør og trives godt i fuld sol til halvskygge. Det er en alsidig plante, der kan plantes både i bede, stenbede og i potter og hængekurve. Viola (Cornuta Grp) er en smuk tilføjelse til enhver have takket være dens livlige blomster og nemme pleje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.