Callisia 'Turtle'

Callisia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Callisia 'Turtle' is een trendy en opvallende kamerplant met kleine, ronde bladeren die lijken op schildpaddenschilden. De bladeren hebben een donkergroene kleur met een opvallend paarsachtig patroon. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en vormt al snel een dicht tapijt van bladeren. Callisia 'Turtle' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een heldere, indirecte lichtomgeving. Het is een leuke toevoeging aan elk interieur en kan zowel hangend als op de grond worden geplaatst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen. Het heeft slechts matig water en indirect zonlicht nodig en gedijt goed in normale kamertemperaturen. Het regelmatig snoeien van de plant zal helpen om de groei te beheersen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat hij niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. In de winter kan de plant met wat minder water toe.

  De Callisia 'Turtle' houdt niet van direct zonlicht en kan daarom het best op een plekje met indirect licht worden geplaatst. Te veel felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is dus aan te raden om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht.

  Ja, Callisia 'Turtle' houdt van warmte. Deze plant gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 3-4 weken.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen. Dit zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving binnenshuis.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid. Het is belangrijk om mij niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte en volle groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip lange uitlopers terug om de vorm te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. In de winterperiode kan de plant met iets minder water toe.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant niet te laten verdrinken door te veel water te geven. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar.

  De bodemkwaliteit voor Kamerplanten zoals 'Callisia Turtle' dient goed doorlatend en licht vochtig te zijn. Het is belangrijk dat de grond niet te nat of te droog is, om wortelrot te voorkomen. Een luchtige potgrond met goede drainage is ideaal voor deze planten.

  Zorg voor regelmatig water geven en een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Verpot de plant eens in de 2-3 jaar en verwijder regelmatig dode bladeren. Geef een keer per maand vloeibare voeding tijdens de lente en zomer.

  De plant kan stof afnemen van de bladeren met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken om verstikking te voorkomen. Gebruik geen chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en kan ook direct zonlicht verdragen. Zet de plant op een plek met veel daglicht, maar vermijd te felle middagzon. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen.

  De plant heeft een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant in de buurt van een luchtbevochtiger te plaatsen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden.

  De Callisia 'Turtle' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Geef de plant om de paar weken voeding tijdens de lente en zomer. In de herfst en winter is bemesting niet nodig.

 • Omschrijving

  Callisia 'Turtle' is een trendy en opvallende kamerplant met kleine, ronde bladeren die lijken op schildpaddenschilden. De bladeren hebben een donkergroene kleur met een opvallend paarsachtig patroon. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en vormt al snel een dicht tapijt van bladeren. Callisia 'Turtle' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een heldere, indirecte lichtomgeving. Het is een leuke toevoeging aan elk interieur en kan zowel hangend als op de grond worden geplaatst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.