Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Salsa Red'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Fiesta Salsa Red' er en smuk og farverig variant af Impatiens planten, kendt for sine iøjnefaldende røde blomster med et glad udseende. Denne kompakte plante er perfekt til at lyse op i haver, bede og hængekurve, på grund af dens overdådige blomstring hele vækstsæsonen. 'Fiesta Salsa Red' impatiens er let at passe og trives godt i delvis skygge til skygge. Det er et populært valg for haveejere, der leder efter en livlig og attraktiv plante til deres udendørsområde.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Impatiens 'Fiesta Salsa Red' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en årlig plante, der skal genplantes om foråret for at vokse i løbet af sommersæsonen. Denne plante er ikke vinterhårdfør og kan ikke tåle kolde temperaturer.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og skal beskyttes indendørs mod frost. Det anbefales at bringe planten indendørs om vinteren eller beskytte den med f.eks. en fleecehætte. Det er ikke en egnet plante til udendørs brug om vinteren.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Salsa Red' er let at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Det er en stærk og blomstrende haveplante, der trives godt i halvskyggede områder. Regelmæssig vanding og fjernelse af visne blomster vil holde planten sund.

  Impatienser har brug for ca. 20-30 cm plads mellem hver plante for at sprede sig og vokse optimalt. Det er vigtigt at have tilstrækkelig plads, så planterne ikke bliver trængte, og får tilstrækkeligt med lys og luft. Det er også vigtigt at beskære regelmæssigt for at holde væksten af planterne under kontrol.

  Ja, Impatiens trives godt i skyggen og kan godt trives i nærheden af træer og bygninger. Tilstrækkelig skygge vil hjælpe med at holde planten sund og blomstrende. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand, især under varme perioder.

  Haveplanter som Impatiens har brug for vand ca. to gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Test regelmæssigt med din finger, om jorden stadig er fugtig, før du giver mere vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne med nektar og farverige udseende. Det er et populært valg til haver og bede på grund af dets tiltrækningskraft på bestøvere. Det er en smuk tilføjelse til enhver have, der bidrager til biodiversiteten.

  Impatiens planter er generelt ikke særligt gavnlige for biodiversitet, da de ikke giver meget næring til insekter og andre dyr. Det anbefales at vælge planter, der er attraktive for bier, sommerfugle og andre nyttige insekter, for en varieret og sund have.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Salsa Red' blomstrer fra maj til oktober og kan i løbet af denne periode producere blomster i op til 8 måneder.

  Ja, Impatiens planter kan godt tåle fuld sol, men de trives bedst i halvskygge til skyggefulde områder. Det er vigtigt at give dem tilstrækkeligt med vand, især i varmt vejr. At kontrollere jordfugtigheden regelmæssigt og plante på et beskyttet sted kan hjælpe med at holde planten sund.

  Nej, Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Salsa Red' er ikke spiseligt. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af sine smukke blomster. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Salsa Red' har ingen kendte egenskaber for lyddæmpning. Det er især populært på grund af de farverige blomster og evnen til at opfriske skyggefulde områder. Det er ikke en plante, der specifikt er kendt for sine lyddæmpende egenskaber.

 • Impatienser kan regelmæssigt beskæres ned til cirka 5-10 cm over jorden for at fremme væksten. Fjern døde blomster for at stimulere blomstringen og få planten til at se ordentlig ud. Beskær også eventuelt overvoksede grene for at bevare plantens form.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Vand helst planten ved roden og undgå våde blade for at forhindre skimmel.

  Planten kræver godt drænet pottemuld for optimal vækst. Brug en pottemuld, der er rig på næringsstoffer og egnet til haveplanter. Sørg for, at potten er stor nok til rødderne til at sprede sig og giver tilstrækkelig plads til vækst.

  Jordkvaliteten skal være god, gennemtrængelig og fugtig for optimal vækst af denne havplante. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og godt drænet. Undgå tunge, kompakte eller vandmættede jordbunde for en sund udvikling af planten.

  Impatiens 'Fiesta Salsa Red' trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Sørg for, at planten får tilstrækkelig beskyttelse mod skarp sol, især i de varmeste timer på dagen. En fugtig og godt drænet jord er ideel til denne haveplante.

  Impatiens har brug for vinterbeskyttelse, især ved hård frost. Det er en god idé at dække planterne med blade eller halm. Om foråret kan de så vokse og blomstre igen.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at fjerne visne blomster for at fremme blomstringen. Gød planten regelmæssigt for en sund vækst og blomstring.

  Haveplanter som Impatiens har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde og blomstre godt. Brug en langsomt frigivende gødning til blomstrende planter eller en flydende gødning med højt fosforindhold for at stimulere blomstringen. Overgødskning kan føre til forbrændte rødder og vækstproblemer, så følg instruktionerne på emballagen nøje.

  Det anbefales at mulche planten for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudtet. En lag mulch hjælper også med at regulere jordtemperaturen og forhindrer rødderne i at blive for varme. Vælg organisk materiale såsom træflis, bark eller blade som mulch for de bedste resultater.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Salsa Red' trives bedst i jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt at sikre, at jorden ikke er for alkalisk, da dette kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det anbefales at kontrollere jordens pH regelmæssigt og foretage justeringer om nødvendigt.

  For at undgå skadedyr på haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for tegn på insekter. Brug naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller sæbevand til at fjerne skadedyr. Det hjælper også at holde planterne sunde og velplejede, da dette reducerer risikoen for angreb af skadedyr.

 • Beskrivelse

  'Fiesta Salsa Red' er en smuk og farverig variant af Impatiens planten, kendt for sine iøjnefaldende røde blomster med et glad udseende. Denne kompakte plante er perfekt til at lyse op i haver, bede og hængekurve, på grund af dens overdådige blomstring hele vækstsæsonen. 'Fiesta Salsa Red' impatiens er let at passe og trives godt i delvis skygge til skygge. Det er et populært valg for haveejere, der leder efter en livlig og attraktiv plante til deres udendørsområde.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.