Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Lavender Orchid'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens 'Fiesta Lavender Orchid' er en farverig og glad plante med smukke lavendelfarvede blomster. Denne plante tilhører Walleriana gruppen og er kendt for sin lange blomstringsperiode og overdådige blomster. Det er et ideelt valg til at opfriske skyggefulde områder i haven eller på balkonen. 'Fiesta Lavender Orchid' har en kompakt vækstform og er let at passe. Det er et populært valg til blomsterkrukker, bede og hængekurve.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Impatiens (Walleriana Group) 'Fiesta Lavender Orchid' er ikke en stedsegrøn plante. Denne plante taber sine blade og blomster i vintermånederne og blomstrer igen om foråret. Det er en årlig plante, der skal plantes igen årligt.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Lavender Orchid' er ikke vinterhårdfør og skal overvintres indendørs eller behandles som en årlig plante. Det er tilrådeligt at bringe planten indenfor fra temperaturer under 10 grader Celsius. Denne plante kan derfor ikke udsættes for frost.

  Ja, impatienser er lette at vedligeholde og trives godt under de fleste haveforhold. De har brug for regelmæssig vanding og trives bedst i skyggefulde områder af haven. De er smukke planter, der tilføjer farve til haven og kræver minimal pleje.

  Impatiens 'Fiesta Lavender Orchid' har brug for cirka 20-30 cm plads for at kunne udvikle sig ordentligt. Sørg for tilstrækkelig plads mellem planterne, så de kan trække vejret og vokse godt. Det er vigtigt ikke at plante planterne for tæt sammen for at undgå skimmel- og sygdomsproblemer.

  Ja, Impatiens kan godt trives i skyggen. De trives bedst på en placering med let skygge til halvskygge. Det er vigtigt at holde dem væk fra direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Impatiens 'Fiesta Lavender Orchid' har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, så giv planten vand ca. 2-3 gange om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da det kan føre til rodrod.

  Ja, Impatiens planter tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres klare farver og nektarrige blomster. Denne egenskab gør dem tiltrækkende for bestøvere og fremmer biodiversiteten i haven. Det er et godt valg for haveejere, der ønsker at bidrage til bevarelsen af bier og sommerfugle.

  Impatiens 'Fiesta Lavender Orchid' tiltrækker bier og sommerfugle og bidrager dermed til biodiversitet i haven. Planten giver nektar og en skjuleplads til små insekter. Ved at tilføje mangfoldighed i haven med forskellige planter, hjælper du med at fremme biodiversiteten.

  Impatiens blomstrer normalt fra maj til oktober, og blomstringsperioden kan vare i flere måneder. Planten er kendt for sin lange og farverige blomstringsperiode i haven.

  Impatiens kan ikke lide direkte sollys og foretrækker et sted med halvskygge. Direkte sollys kan beskadige bladene og få planten til at visne. Det anbefales derfor at placere planten et beskyttet sted, hvor den får lidt skygge.

  Nej, Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Lavender Orchid' er ikke spiselig. Den dyrkes primært som en dekorativ haveplante på grund af de iøjnefaldende blomster. At indtage planten kan føre til maveproblemer og andre sundhedsproblemer.

  Ja, Impatiens Walleriana har en tæt løvtag, der kan absorbere og dæmpe lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere støj i en haveomgivelse.

 • Impatienser kan regelmæssigt beskæres for at bevare en kompakt form. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade for at stimulere blomstringen. Efter blomstringen kan planterne beskæres for at fremme ny vækst.

  Hold jorden fugtig, men ikke mudret. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Undgå at planten udtørrer.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden er let fugtig, men undgå at rødderne bliver for våde. Ved ompotning skal du bruge en speciel pottemuld til blomstrende planter.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral til let sur pH-værdi. Undgå våd, drænet jord for at undgå rodrod.

  Denne plante trives bedst på en placering i halvskygge eller skygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod skarp sol og hård vind. En fugtig og veldrænet jord er ideel for denne plante.

  Planten har brug for vinterbeskyttelse på grund af følsomhed over for frost. Det anbefales at bringe planten indenfor i vintermånederne eller dække den med et tykt lag halm eller blade. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 10 grader Celsius.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden. Beskær også regelmæssigt for at holde planten kompakt og sund.

  For haveplanter som Impatiens 'Fiesta Lavender Orchid', er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium for at fremme blomstring og vækst. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødskning.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Muld kan laves af f.eks. blade, halm eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte op ad plantens stamme for at undgå råd.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Lavender Orchid' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. Det anbefales at plante planten i en veldrænet jord.

  Planten kan være følsomme over for bladlus, trips og spindemider. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for disse skadedyr og behandle dem med insekticider om nødvendigt. Hold også planten sund ved at give tilstrækkeligt med vand og den rette ernæring.

 • Beskrivelse

  Impatiens 'Fiesta Lavender Orchid' er en farverig og glad plante med smukke lavendelfarvede blomster. Denne plante tilhører Walleriana gruppen og er kendt for sin lange blomstringsperiode og overdådige blomster. Det er et ideelt valg til at opfriske skyggefulde områder i haven eller på balkonen. 'Fiesta Lavender Orchid' har en kompakt vækstform og er let at passe. Det er et populært valg til blomsterkrukker, bede og hængekurve.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.