Hibiscus rosa-sinensis Sunny Alicante

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Alicante is een exotische en kleurrijke plant met felrode, dubbele bloemen die lijken op kleine rozen. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. De Hibiscus heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras en brengt een tropische sfeer met zich mee.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is vrij gemakkelijk te onderhouden en vereist regelmatig water geven en voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de dode bloemen en bladeren te verwijderen. Over het algemeen is deze plant geschikt voor beginners in de plantenverzorging.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in een heldere ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig te draaien voor gelijkmatige groei.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Let op dat de wortels niet in een laag water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het lekker warm is. Te veel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een zonnige plek voor optimale groei en bloei.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Alicante bloeit vanaf mei tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer zes tot acht weken duren.

  Ja, deze plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en zo zorgen voor een gezondere omgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte locatie te plaatsen om optimaal te kunnen gedijen. Het vermijden van plotselinge temperatuurveranderingen is ook essentieel voor de gezondheid van de plant.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar, voordat de plant begint te groeien. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot de gewenste vorm en grootte.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de lente en zomer kan de plant vaker water nodig hebben dan in de herfst en winter.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Gebruik een mengsel van potgrond voor kamerplanten met extra toegevoegde compost. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Alicante gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk om te zorgen voor een bodem met een goede vochtigheid en voedingsstoffen, zodat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is aan te raden om af en toe de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Alicante kan af en toe stof verzamelen op de bladeren. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Regelmatig schoonmaken zorgt voor een gezonde en aantrekkelijke uitstraling van de plant.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Alicante gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. In de winter kan de plant wel wat koeler staan, maar niet onder de 15 graden Celsius.

  Voor kamerplanten zoals deze is een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% ideaal. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en problemen met de plant.

  De hibiscus plant vraagt een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Dit zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig en bemest niet vaker dan aanbevolen.

 • Omschrijving

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Alicante is een exotische en kleurrijke plant met felrode, dubbele bloemen die lijken op kleine rozen. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. De Hibiscus heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras en brengt een tropische sfeer met zich mee.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.