Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus Rosa-sinensis Sunny Athene is een exotische plant met opvallend helderrode bloemen en glanzend groen blad. De bloemen hebben een karakteristieke klokvorm en bloeien gedurende de zomermaanden. De plant vraagt veel zonlicht en regelmatig water om goed te gedijen. Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene kan zowel binnen als buiten gekweekt worden, mits de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius komt. Deze plant voegt een tropische sfeer toe aan iedere tuin of kamer en is geliefd om zijn prachtige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Hij heeft regelmatig water en voldoende licht nodig. Af en toe wat mest en snoeien bevorderen de groei en bloei van de plant.

  Ja, Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene heeft veel licht nodig om goed te kunnen gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek waar hij minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Een zuidgericht raam is ideaal voor deze plant.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene heeft 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en dat er geen water in de schotel blijft staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Zorg ervoor dat hij voldoende indirect zonlicht krijgt. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen tocht of koude luchtstromen ervaart om optimale groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te plaatsen waar hij voldoende zonlicht kan krijgen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene bloeit meestal van de lente tot de herfst. De bloeiperiode kan gemiddeld 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene is luchtzuiverend en draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Deze kamerplant helpt schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te verwijderen. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zorgt voor optimale luchtzuivering.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur constant blijft voor een optimale groei en bloei. Houd de plant dus weg van tocht en grote temperatuurschommelingen.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken. Knip de bloemknoppen af na de bloei om de plant compact te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant water te geven als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten met toegevoegd zand of perliet kan helpen om de wortels gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met organisch materiaal. De bodem moet vochtig maar niet te nat zijn, en een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 hebben. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant moet regelmatig water krijgen, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens per maand tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek of een borstel met zachte haren. U kunt de bladeren ook af en toe afspoelen onder lauwwarm water om eventuele ophoping van stof te verwijderen. Pas op dat u de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek waar hij minimaal 6 uur per dag zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Houd de plant weg van tocht en extreme temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10°C.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene gedijt het best bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pH-waarde van de bodem tussen 6 en 7 ligt. Je kunt de zuurgraad van de bodem testen met een pH-meter.

  Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal ontwikkeld voor bloeiende kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hibiscus Rosa-sinensis Sunny Athene is een exotische plant met opvallend helderrode bloemen en glanzend groen blad. De bloemen hebben een karakteristieke klokvorm en bloeien gedurende de zomermaanden. De plant vraagt veel zonlicht en regelmatig water om goed te gedijen. Hibiscus rosa-sinensis Sunny Athene kan zowel binnen als buiten gekweekt worden, mits de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius komt. Deze plant voegt een tropische sfeer toe aan iedere tuin of kamer en is geliefd om zijn prachtige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.