Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Robijn'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Robijn' is een prachtige tropische plant met opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, waardoor een mooi contrast ontstaat met de heldere bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor binnenshuis. Anthuriums zijn relatief makkelijk te verzorgen en bloeien vrij langdurig, waardoor ze geliefd zijn als kamerplanten. De 'Robijn' variëteit voegt een vleugje kleur en exotisme toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Robijn' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig extra zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar direct zonlicht moet vermeden worden. Het is ook aan te raden om de bladeren af en toe af te nemen om stof te verwijderen en de plant gezond te houden.

  Ja, de Anthurium 'Robijn' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een standplaats met voldoende indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Anthurium 'Robijn' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de plant met wat minder water toe.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van lichte en heldere plekken. Vermijd felle zonnestralen om verbranding van het blad te voorkomen. Een plek met indirect licht is ideaal voor deze kamerplant.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme plek staat, maar niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude luchtstromen.

  De Anthurium 'Robijn' bloeit meestal vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, de Anthurium is een luchtzuiverende plant. Het helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze voor in huis.

  Ja, Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Robijn' houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant gedijt het beste op een constante temperatuur binnen deze range. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Anthurium 'Robijn' hoeft over het algemeen niet regelmatig te worden gesnoeid. Eventueel kunnen dode of beschadigde bladeren worden weggeknipt met een scherpe snoeischaar. Verwijder ook regelmatig oude bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  Geef de Anthurium 'Robijn' regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar voorkom dat de wortels in het water staan. In de zomermaanden kan de plant wat meer water nodig hebben dan in de winter. Het is belangrijk om de plant in een goed doorlatende potgrond te zetten om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium 'Robijn' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met meststoffen voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Anthuriums gedijen het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is maar niet constant nat, anders kunnen de wortels gaan rotten. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen door middel van meststoffen.

  Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren af te vegen. Spuit de plant af en toe met lauw water om stof te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren.

  De Anthurium 'Robijn' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek met wat beschutting tegen direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd felle zonnestralen die kunnen verbranden.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperatuurwisselingen. Een constante en gematigde kamertemperatuur bevordert de groei en bloei van de plant.

  De Anthurium plant gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is aan te raden om de plant regelmatig te besproeien of naast een luchtbevochtiger te plaatsen. Een luchtvochtigheid van rond de 60-80% is ideaal voor deze kamerplant.

  De Anthurium 'Robijn' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Een goede drainage van de bodem is ook belangrijk voor deze plantensoort.

  De Anthurium heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, vanaf de lente tot en met de zomer. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting, omdat dit schade aan de wortels kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Robijn' is een prachtige tropische plant met opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, waardoor een mooi contrast ontstaat met de heldere bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor binnenshuis. Anthuriums zijn relatief makkelijk te verzorgen en bloeien vrij langdurig, waardoor ze geliefd zijn als kamerplanten. De 'Robijn' variëteit voegt een vleugje kleur en exotisme toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.