Osteospermum ecklonis 'Sunny Alex'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum ecklonis 'Sunny Alex' is een vrolijke bloeiende plant met opvallende paarse bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen hebben een geel hartje en bloeien rijkelijk gedurende de lente en zomer. Het blad is groen en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. Deze plant is een echte blikvanger in de tuin of op het balkon. 'Sunny Alex' gedijt goed in de volle zon en is een makkelijke plant om te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Osteospermum ecklonis 'Sunny Alex' is geen groenblijvende plant en verliest zijn blad in de winter. Het is een overblijvende plant die in het voorjaar weer uitloopt met nieuw blad. Deze plant valt onder de categorie Tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een geschikte plant voor in de tuin omdat deze goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast kan het nuttig zijn om uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Osteospermum ecklonis 'Sunny Alex' heeft graag een ruime plantenbak of border om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Houd rekening met een minimale plantafstand van ongeveer 30 cm.

  Osteospermum ecklonis 'Sunny Alex' groeit het beste in de volle zon en zal minder goed presteren in de schaduw. Het heeft veel zonlicht nodig om goed te gedijen en bloemen te produceren. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  Osteospermum ecklonis 'Sunny Alex' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan vaker water geven nodig zijn vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, deze plant is een aantrekkelijke keuze voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Het zal zeker helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar jouw tuin.

  Osteospermum ecklonis 'Sunny Alex' trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant heeft een lange bloeiperiode en zorgt voor voedsel voor verschillende insecten. Het is een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in tuinen.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan duren van 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een zonneminnaar en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de plant Osteospermum ecklonis 'Sunny Alex' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor zijn mooie bloemen wordt gekweekt. Het consumeren van deze plant kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen. Dit kan vooral het geval zijn bij planten met grote bladeren of dichte groeiwijzen, die geluid kunnen absorberen en reflecteren. Over het algemeen dragen planten bij aan een groenere en rustigere omgeving.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de plant terug na de bloeiperiode om de vorm en de groei te bevorderen. Verwijder ook eventueel dode of beschadigde takken om de plant te stimuleren om nieuwe groei te produceren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant in een plas water staat.

  Gebruik voor deze tuinplant een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed drainerend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  De Tuinplanten vereisen goed doorlatende en vruchtbare grond. De bodemkwaliteit moet rijk zijn aan voedingsstoffen en een pH-waarde hebben tussen 6 en 7. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Bescherm de plant tegen sterke wind om beschadiging te voorkomen.

  Deze plant heeft bescherming nodig tegen vorst tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Plaats de plant op een beschutte plek om te voorkomen dat de vorst de plant beschadigt.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Regelmatig water geven en doodheaden zorgt voor een gezonde groei en bloei. Eventueel bemesten in het voorjaar bevordert de bloei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Deze meststoffen zorgen voor een vruchtbare bodem en bevorderen de groei en bloei van de plant. Houd je aan de aanbevolen dosering om overbemesting te voorkomen.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels van de plant tegen extreme temperaturen en helpt bij het behouden van voedingsstoffen in de grond. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en houd een afstand van enkele centimeters tussen de stam van de plant en de mulch.

  De Tuinplanten hebben vaak een neutrale tot licht zure bodem nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor de meeste Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals deze kan een biologisch bestrijdingsmiddel worden gebruikt, zoals heermoesextract of neemolie. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, worden ingezet.

 • Omschrijving

  De Osteospermum ecklonis 'Sunny Alex' is een vrolijke bloeiende plant met opvallende paarse bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen hebben een geel hartje en bloeien rijkelijk gedurende de lente en zomer. Het blad is groen en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. Deze plant is een echte blikvanger in de tuin of op het balkon. 'Sunny Alex' gedijt goed in de volle zon en is een makkelijke plant om te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.