Anthurium (Andreanum Grp) 'Sweet Love'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Sweet Love' is een prachtige bloeiende plant met glanzende hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant staat bekend om zijn romantische uitstraling en wordt vaak gegeven als cadeau voor geliefden. Anthuriums hebben regelmatig water nodig en gedijen goed op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. De 'Sweet Love' variant heeft een compacte groei en is perfect voor op een vensterbank, kantoor of als tafeldecoratie. Met zijn charmante verschijning en symboliek van liefde en passie, is de Anthurium 'Sweet Love' een prachtige toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist matige verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende indirect zonlicht. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en het af en toe bemesten van de plant zal bijdragen aan een gezonde groei.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Sweet Love' heeft veel licht nodig. Plaats de plant in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht droog wordt. Het is belangrijk om de plant niet te laten verdrinken door te veel water te geven. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Anthurium houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel lichte tot matige schaduw. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit de felle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is om de plant te plaatsen op een plek met helder, indirect licht.

  Ja, Anthuriums houden van warmte en hebben een constante temperatuur van ongeveer 20-22 graden Celsius nodig. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan ook helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant op peil te houden.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Sweet Love' bloeit meestal in de maanden maart tot en met augustus en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze formaldehyde uit de lucht filteren. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege deze kwaliteit. Anthurium planten zijn ook gemakkelijk te verzorgen en bloeien langdurig.

  Ja, Anthuriums stellen het meest van alle planten een stabiele temperatuur van 15-25 graden Celsius op prijs. Plaats ze niet in de buurt van koude tocht of warme radiatoren om optimale groei te garanderen. Een constante temperatuur zal de plant helpen gedijen en bloeien.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren in het voorjaar verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Als je de plant wilt verjongen, kun je ook oude en lange stelen wegsnoeien.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Laat de potgrond echter niet te nat worden om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de plant met mate water worden gegeven.

  Anthurium 'Sweet Love' gedijt het beste in een potgrond die goed draineert en licht vochtig blijft. Een mengsel van potgrond met toegevoegde orchideeëngrond kan ook geschikt zijn. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is en regelmatig water geven is belangrijk voor deze plant.

  De Anthurium planten gedijen het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurtegraad. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur een mengsel van potgrond, perliet en schors voor optimale groei.

  De Anthurium heeft behoefte aan veel natuurlijk licht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Besproei de bladeren regelmatig om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Je kunt de plant schoonmaken door de bladeren af te nemen met een vochtige doek of spons. Vermijd hierbij direct zonlicht op de natte bladeren. Een regelmatige douche onder lauw water kan ook helpen bij het verwijderen van stof en eventuele spint.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Sweet Love' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige bloemgroei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurwisselingen en tocht. Bescherm de plant tegen koude luchtstromen en te hoge temperaturen.

  De luchtvochtigheid in de omgeving van de Anthurium (Andreanum Grp) 'Sweet Love' moet tussen de 60% en 80% liggen voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid.

  De Anthurium plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is voor een optimale groei en bloei. Regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH-waarde kan nodig zijn voor een gezonde Anthurium plant.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmest om de plant van voldoende voeding te voorzien. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Sweet Love' is een prachtige bloeiende plant met glanzende hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant staat bekend om zijn romantische uitstraling en wordt vaak gegeven als cadeau voor geliefden. Anthuriums hebben regelmatig water nodig en gedijen goed op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. De 'Sweet Love' variant heeft een compacte groei en is perfect voor op een vensterbank, kantoor of als tafeldecoratie. Met zijn charmante verschijning en symboliek van liefde en passie, is de Anthurium 'Sweet Love' een prachtige toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.