Kalanchoe blossfeldiana Wizard Rivalin

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe blossfeldiana Wizard Rivalin is een compacte vetplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. De plant kan zowel binnen als buiten groeien en bloeit van de lente tot de herfst. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in fel zonlicht. De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Rivalin voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke ruimte met zijn heldere bloemen. Het is een populaire keuze voor het opfleuren van vensterbanken, tuinen en balkons.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en doet het goed in een lichte ruimte. Regelmatig bemesten en snoeien zorgt voor een gezonde groei.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana Wizard Rivalin heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten, zuiden of westen. Vermijd direct zonlicht tijdens de warmste uren van de dag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig, zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om één keer per week water te geven.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij veel indirect licht krijgt. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana Wizard Rivalin houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Het is daarom het beste om de plant binnenshuis te houden.

  Deze plant bloeit vaak vanaf de late winter tot de vroege lente en de bloeiperiode kan zo'n 6 tot 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Het is bekend dat planten in het algemeen de luchtkwaliteit kunnen verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het regelmatig luchten van de ruimte waar de plant staat kan ook helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om een optimale groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan grote temperatuurschommelingen.

 • Het is niet nodig om de Kalanchoe Wizard Rivalin te snoeien, omdat deze plant van nature compact blijft. Eventueel kunt u uitgebloeide bloemen of beschadigde bladeren verwijderen met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen na het snoeien.

  Geef de plant matig water en laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen tussen gietbeurten door. Zorg ervoor dat er geen water in de schotel onder de pot blijft staan om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig, dus pas de frequentie van het water geven aan.

  Deze plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet te nat. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen door middel van plantenvoeding.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht vochtig gehouden worden. Een lichtzure bodem met veel organisch materiaal is ideaal. Zorg ervoor dat de plant niet in een te vochtige grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond en heeft regelmatig water nodig. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een goede groei en bloei.

  De plant kan stof verzamelen op de bladeren, deze kunnen voorzichtig afgeveegd worden met een zachte vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen op de plant, dit kan de bladeren beschadigen. Regelmatig stof afnemen zorgt voor een gezonde en mooie uitstraling van de plant.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Rivalin heeft veel licht nodig en kan het beste op een plekje in huis worden gezet waar veel zonlicht komt. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt voor een optimale groei. Plaats de plant niet te dicht bij een raam, om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 15 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of direct zonlicht. Het is een warmteminnende plant die gedijt bij constante temperaturen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60% is ideaal voor Kamerplanten zoals deze. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van de plant.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Rivalin heeft regelmatig bemesting nodig, bij voorkeur met een speciale meststof voor bloeiende planten. Geef tijdens de groeiperiode maandelijks voeding en tijdens de rustperiode eens in de twee maanden. Overbemesting moet vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Kalanchoe blossfeldiana Wizard Rivalin is een compacte vetplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. De plant kan zowel binnen als buiten groeien en bloeit van de lente tot de herfst. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in fel zonlicht. De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Rivalin voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke ruimte met zijn heldere bloemen. Het is een populaire keuze voor het opfleuren van vensterbanken, tuinen en balkons.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.