Osteospermum 'Ninda'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Ninda' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant die behoort tot de familie Asteraceae. De plant produceert grote en opvallende bloemen in verschillende tinten van paars, roze, wit en geel. Het blad van de plant is groen en lancetvormig. Osteospermum is een overblijvende plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De 'Ninda' variëteit staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een mooie toevoeging aan elke tuin of borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuw blad krijgt. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst.

  Osteospermum 'Ninda' is over het algemeen winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. In de lente zal de plant weer gaan groeien.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en voldoende zonlicht te geven. Ook is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant. Plant de bloem op een plek waar hij zich vrij kan verspreiden.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en zal minder goed gedijen in de schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven om een gezonde groei te bevorderen. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden.

  Deze plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die een diversiteit aan insecten willen aantrekken. De bloemen van deze plant zijn rijk aan nectar en pollen, waardoor ze een waardevolle voedselbron zijn voor vlinders en bijen.

  Ja, deze plant trekt bijen, vlinders en andere insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ook zorgt de plant voor een gevarieerd ecosysteem door verschillende dieren aan te trekken. Het is een waardevolle toevoeging voor biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 tot 6 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Tuinplanten gedijen over het algemeen goed in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gekweekt voor consumptie. Het eten van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend vermogen. Het geluid wordt vaak niet significant verminderd door een enkele plant. Het effect van geluidsdemping wordt vooral bereikt door het toevoegen van grotere groepen planten.

 • Om de plant gezond te houden, kan regelmatig snoeien nodig zijn. Verwijder dode bloemen en knip lange stelen terug om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met de wortels in het water staat. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te kiezen voor een goed doorlatende potgrond, zodat overtollig water makkelijk weg kan lopen en wortelrot voorkomen wordt. Een mengsel van potgrond met extra zand of grind kan helpen bij de drainage. Zorg er ook voor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon of lichte schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  De Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst kunnen in de winter extra bescherming gebruiken. Bedek de plant met een dikke laag mulch, zoals bladeren of stro, om de wortels te beschermen tegen de kou. Daarnaast kan een beschermende doek of plastic folie helpen om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg eens in de twee weken plantenvoeding toe tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten is het raadzaam om jaarlijks organische bemesting toe te voegen, bijvoorbeeld compost of koemestkorrels. Let op dat de meststof een evenwichtige samenstelling heeft, zoals 12-10-18 of 10-10-10, om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de plant, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, waardoor de plant minder vaak water nodig heeft. Daarnaast beschermt mulch de wortels tegen extreme temperaturen en stimuleert het de bodemorganismen. Het gebruik van organisch mulchmateriaal, zoals compost of boomschors, wordt aanbevolen voor optimale resultaten.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe aan de bodem om de zuurgraad te optimaliseren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, trips en spint. Afhankelijk van de schade kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden worden gebruikt. Een preventieve aanpak, zoals het bevorderen van biodiversiteit in de tuin, kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Ninda' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant die behoort tot de familie Asteraceae. De plant produceert grote en opvallende bloemen in verschillende tinten van paars, roze, wit en geel. Het blad van de plant is groen en lancetvormig. Osteospermum is een overblijvende plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De 'Ninda' variëteit staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een mooie toevoeging aan elke tuin of borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.