Dianthus 'Dimple'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Dimple' is een compacte en langbloeiende tuinplant met opvallend gekartelde bloemblaadjes in verschillende tinten roze en rood. De plant heeft een sterke geur die vlinders en bijen aantrekt en is ideaal voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Dianthus 'Dimple' bloeit van het voorjaar tot in de herfst en gedijt het beste in de volle zon in goed doorlatende grond. De plant kan ongeveer 25 cm hoog worden en heeft weinig onderhoud nodig, alleen regelmatig water geven en verwijderen van uitgebloeide bloemen. Dianthus 'Dimple' voegt kleur en geur toe aan de tuin en is een geliefde plant onder tuiniers vanwege zijn mooie bloemen en lange bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dus ook in de winter blijven de bladeren aan de plant zitten. Dit zorgt voor een mooie groene uitstraling in de tuin, zelfs in de koudere maanden.

  "Dianthus 'Dimple' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. In de winter kan een mulchlaag rond de plant helpen om de wortels te beschermen."

  Ja, Dianthus planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en moeten worden bemest tijdens het groeiseizoen. Ze gedijen het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon.

  Dianthus 'Dimple' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant ze op een afstand van ongeveer 15 tot 20 centimeter uit elkaar.

  Tuinplanten zoals Dianthus 'Dimple' groeien over het algemeen het beste in de volle zon. Ze hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw bloeien ze minder en kunnen ze leggy worden.

  Dianthus 'Dimple' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is raadzaam om regelmatig te controleren of de grond nog vochtig is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om bestuivende insecten aan te trekken en te ondersteunen. Deze planten zijn populair vanwege hun aantrekkingskracht op verschillende soorten insecten.

  Dianthus 'Dimple' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin doordat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Deze plant zorgt voor een diversiteit aan insecten en bevordert zo het ecosysteem in de tuin. Het is een waardevolle aanvulling voor een biodiverse tuin.

  Dianthus 'Dimple' bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de Dianthus 'Dimple' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn mooie bloemen en geur. Het consumeren van de plant kan leiden tot ongewenste gezondheidseffecten.

  Nee, de plant Dianthus 'Dimple' is niet geluidsdempend. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bloeit met mooie bloemen. Het kan wel zorgen voor een groene en rustgevende omgeving in de tuin.

 • Tuinplanten zoals de Dianthus 'Dimple' kunnen het beste na de bloei licht teruggesnoeid worden om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en eventueel dode of beschadigde takken. Snoei niet te diep in het groene gedeelte van de plant, om het herstelvermogen te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Water geven bij de wortels en vermijd bladnat.

  Dianthus 'Dimple' groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Kies een potgrond speciaal voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  Bodemkwaliteit is belangrijk voor tuinplanten zoals Dianthus 'Dimple'. Deze planten gedijen het beste in goed doorlatende grond die licht vochtig is en een goede luchtcirculatie mogelijk maakt. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om een goede groei en bloei te bevorderen.

  Dianthus 'Dimple' groeit het beste op een zonnige standplaats. De plant kan ook goed gedijen in een licht beschaduwde omgeving. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is.

  Het is belangrijk om Dianthus 'Dimple' in de winter te beschermen tegen strenge vorst, bijvoorbeeld met mulch of een beschermende doek. Het is ook raadzaam om de plant in een goed doorlatende grond te planten en regelmatig te controleren op eventuele schade door kou. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven in de winter, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar de dode takken en bladeren weg.

  Dianthus 'Dimple' kan worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Overbemesting moet worden vermeden, omdat dit kan leiden tot ziektes en aantastingen. Na de bloeiperiode kan een lichte bemesting met organische meststoffen worden toegepast.

  Het is aan te raden om een laagje mulch aan te brengen rond deze plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Dianthus plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen de 6 en 7 ligt voor een optimale groei en bloei. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het gezond houden van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, zoals Dianthus 'Dimple', is het aan te raden regelmatig te controleren op bladluizen, slakken en trips. Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Houd de plant gezond door voldoende water te geven en regelmatig te bemesten.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Dimple' is een compacte en langbloeiende tuinplant met opvallend gekartelde bloemblaadjes in verschillende tinten roze en rood. De plant heeft een sterke geur die vlinders en bijen aantrekt en is ideaal voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Dianthus 'Dimple' bloeit van het voorjaar tot in de herfst en gedijt het beste in de volle zon in goed doorlatende grond. De plant kan ongeveer 25 cm hoog worden en heeft weinig onderhoud nodig, alleen regelmatig water geven en verwijderen van uitgebloeide bloemen. Dianthus 'Dimple' voegt kleur en geur toe aan de tuin en is een geliefde plant onder tuiniers vanwege zijn mooie bloemen en lange bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.