Ficus natalensis 'Trinova'

Ficus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus natalensis 'Trinova' is een prachtige en decoratieve plant met glanzende, donkergroene bladeren. Deze ficussoort groeit uit tot een mooie struik met een compacte en volle groeiwijze. De plant gedijt goed op een lichte standplaats en houdt van regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in het water staan. De Ficus natalensis 'Trinova' is een uitstekende keuze voor binnenhuisdecoratie en voegt een vleugje natuur toe aan elke ruimte. Met de juiste verzorging kan deze plant uitgroeien tot een prachtige eyecatcher in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Ficus natalensis 'Trinova' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor regelmatig water geven, voldoende licht en af en toe bemesten om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en gezond te blijven. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk dat de plant niet in direct zonlicht staat, maar wel voldoende licht krijgt.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt door een gordijn of een lichte schaduw. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om zijn groei te bevorderen. Het vermijden van tocht en koude plekken zal de gezondheid van de plant ook ten goede komen.

  De Ficus natalensis 'Trinova' bloeit meestal in de maanden mei tot juli en de bloei kan enkele weken tot maanden duren. Als kamerplant is deze soort vooral geliefd vanwege het groene blad en niet zozeer om de bloemen.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden om de gezondheid van de plant te ondersteunen.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en grootte onder controle te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond te houden. Gebruik scherp snoeigereedschap om een schone snede te maken en voorkom overmatig snoeien om stress te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. In de wintermaanden kan de plant met mate water gegeven worden.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is, zodat de wortels voldoende lucht krijgen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten hebben behoefte aan potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Ze groeien het beste in een lichtvochtige, maar niet drassige bodem. Een goede lucht- en waterhuishouding in de bodem is essentieel voor een gezonde groei van kamerplanten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik lauwwarm water en vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken om bladverbranding te voorkomen. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden verwijderd met behulp van een schaar of snoeischaar.

  De Ficus natalensis 'Trinova' heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot bladval en groeivertraging.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 13 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van koude tocht en plotselinge temperatuurveranderingen.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld tot hoog zijn voor deze plant om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de optimale omgeving te creëren. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en minder groei.

  De Ficus natalensis 'Trinova' houdt van een lichtzure tot neutrale bodem, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeistoornissen bij deze plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantvoeding om de groei te stimuleren. Bemestingsfrequentie kan variëren afhankelijk van de groeicondities en behoeften van de plant.

 • Omschrijving

  De Ficus natalensis 'Trinova' is een prachtige en decoratieve plant met glanzende, donkergroene bladeren. Deze ficussoort groeit uit tot een mooie struik met een compacte en volle groeiwijze. De plant gedijt goed op een lichte standplaats en houdt van regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in het water staan. De Ficus natalensis 'Trinova' is een uitstekende keuze voor binnenhuisdecoratie en voegt een vleugje natuur toe aan elke ruimte. Met de juiste verzorging kan deze plant uitgroeien tot een prachtige eyecatcher in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.