Helianthus annuus 'Pacino'

Helianthus annuus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helianthus annuus 'Pacino' is een compacte zonnebloemvariëteit die perfect is voor kleine tuinen of potten op het balkon. De bloemhoofden zijn klein, maar zeer opvallend en hebben heldergele bloemblaadjes rond een donkerbruin hart. Deze zonnebloem heeft stevige stelen en groeit tot ongeveer 40-50 cm hoog. 'Pacino' trekt bijen en vlinders aan en bloeit van de zomer tot de herfst. Het is een gemakkelijk te kweken plant die veel zonlicht nodig heeft en goed gedijt in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft slechts basiszorg nodig zoals regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Het is een sterke plant die goed gedijt in diverse omstandigheden.

  Ja, de plant heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom het liefst op een zonnige plek in huis. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  De plant houdt van veel zonlicht en doet het het beste op een plek met direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral op warme dagen. Het is dus goed om de plant op een zonnige plek te zetten.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt. Zorg er ook voor dat de plant regelmatig water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  De Helianthus annuus 'Pacino' bloeit meestal van juli tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, zonnebloemen zijn in staat om koolstofdioxide op te nemen en zuurstof af te geven, waardoor ze indirect kunnen bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Ze hebben een luchtzuiverende werking doordat ze giftige stoffen uit de lucht kunnen filteren. Zo kunnen ze helpen om de lucht in huis te zuiveren en de luchtvochtigheid te reguleren.

  Ja, Helianthus annuus 'Pacino' houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur wordt als ideaal beschouwd voor deze plant. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze plek.

 • Je kunt de plant terugsnoeien na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Pas op met snoeien in de winter, omdat de plant gevoelig is voor vorst.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef meer water tijdens de groeiperiode en minder in de wintermaanden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  Kamerplanten gedijen het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Af en toe bemesten met een geschikte plantenvoeding zal de groei en bloei bevorderen.

  'Pacino' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft. Geef de plant regelmatig voeding en snoei uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Zet de plant op een zonnige plek voor optimaal resultaat.

  Om de plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Besproei de bladeren af en toe met water om ze stofvrij te houden.

  De plant heeft veel zonlicht nodig en moet op een plek staan waar het minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Zet de plant bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht. Te weinig licht kan leiden tot zwakke groei en een gebrek aan bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. In de winter kan de plant wat koelere temperaturen verdragen, maar vermijd temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid is voldoende voor deze plant, zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Houd de luchtvochtigheid in de kamer tussen de 40-60% voor optimale groei.

  De ideale PH-waarde van de bodem voor deze plant ligt tussen de 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende en voedzame grond. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor een goede groei en bloei heeft de plant regelmatig bemesting nodig. Gebruik hiervoor een algemene meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  Helianthus annuus 'Pacino' is een compacte zonnebloemvariëteit die perfect is voor kleine tuinen of potten op het balkon. De bloemhoofden zijn klein, maar zeer opvallend en hebben heldergele bloemblaadjes rond een donkerbruin hart. Deze zonnebloem heeft stevige stelen en groeit tot ongeveer 40-50 cm hoog. 'Pacino' trekt bijen en vlinders aan en bloeit van de zomer tot de herfst. Het is een gemakkelijk te kweken plant die veel zonlicht nodig heeft en goed gedijt in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.