Petunia 'Tumbelina Priscilla'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Tumbelina Priscilla' is een prachtige hangende plant met gevulde bloemen in een zachte lila kleur. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en overvloedige bloemen. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Tumbelina Priscilla' is perfect voor hanging baskets, bloembakken en borders. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia 'Tumbelina Priscilla' is niet groenblijvend. Het is een een-jarige plant die bloeit van de lente tot de herfst en daarna afsterft. Deze plant moet dus elk jaar opnieuw geplant worden.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te houden of te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die niet bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, Petunia 'Tumbelina Priscilla' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Daarnaast gedijt deze plant het beste op een zonnige standplaats.

  Petunia's hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en te bloeien, dus plant ze ongeveer 20 tot 30 cm uit elkaar. Zorg ervoor dat ze voldoende licht en lucht krijgen. Zorg ook voor goede drainage in de grond.

  Petunia's groeien het best in de volle zon, waar ze minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangen. In de schaduw kunnen ze minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om Petunia's in de zon te planten voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, zonder dat de wortels te nat worden. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken. De plant verspreidt een zoete geur om bestuivers aan te trekken.

  Petunia's staan bekend om hun aantrekkelijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Ze leveren een bijdrage aan de biodiversiteit in de tuin doordat ze insecten aantrekken en bestuiving bevorderen. Planten met een hoge biodiversiteit dragen bij aan een gezonde en veerkrachtige tuinomgeving.

  De plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft wanneer de plant veel zonlicht krijgt. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt.

  Petunia's zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden geconsumeerd. Het wordt sterk afgeraden om deze planten te eten. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren en de giftige planten te vermijden.

  Tuinplanten zoals Petunia's zijn over het algemeen niet geluidsdempend. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die kleur en schoonheid toevoegen aan de tuin, maar hebben geen significant effect op het dempen van geluid. Voor geluidsdemping zijn specifieke soorten planten zoals bosplanten of hoge grassen meer geschikt.

 • Petunia's dienen regelmatig te worden gesnoeid om de groei te stimuleren en de bloei te verlengen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip lange scheuten terug om de plant compact te houden. Snoei ook in het najaar om de plant voor te bereiden op de winter.

  De Petunia 'Tumbelina Priscilla' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven zodat de bladeren droog blijven en schimmelvorming wordt voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Overmatig natte grond moet vermeden worden om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en een goede structuur hebben om water vast te houden maar ook voldoende drainage te bieden. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en een neutrale pH-waarde heeft. Zorg voor een goede bodemkwaliteit door regelmatig te bemesten en de grond te verbeteren met compost of mulch.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te veel schaduw of wateroverlast.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. U kunt dit doen door de plant te bedekken met bijvoorbeeld een jutezak of noppenfolie. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting met een algemene meststof. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het groeiseizoen om de twee weken worden gedaan. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingstoffen krijgt om gezond te blijven groeien en bloeien.

  Mulchen van tuinplanten zoals deze kan helpen bij het vasthouden van vocht in de grond, het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen en het onderdrukken van onkruidgroei. Het kan ook bijdragen aan een langere levensduur en gezondere groei van de plant. Het gebruik van organisch materiaal zoals boomschors, houtsnippers of compost wordt aanbevolen voor mulchen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten, zoals bladluizen, trips en rupsen, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de planten en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Petunia 'Tumbelina Priscilla' is een prachtige hangende plant met gevulde bloemen in een zachte lila kleur. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en overvloedige bloemen. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Tumbelina Priscilla' is perfect voor hanging baskets, bloembakken en borders. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.