Rosa Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Kordana is een compacte en winterharde rozenstruik die zeer geschikt is voor in de tuin of op het terras. De plant heeft prachtige bloemen in diverse kleuren, variërend van roze en rood tot wit en geel. Deze rozen bloeien overvloedig gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De Rosa Kordana heeft weinig verzorging nodig en is daardoor ideaal voor beginnende tuiniers. Het is een veelzijdige plant die zowel in borders, potten als hanging baskets geplant kan worden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor een gezonde groei. Plaats de plant op een lichte standplaats en vermijd felle zon.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Het is belangrijk dat de plant voldoende natuurlijk licht krijgt om gezond te blijven.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één tot twee keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Afhankelijk van de omgeving en het seizoen kan de frequentie van water geven variëren.

  De plant houdt van helder, indirect licht en vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het wel voldoende licht ontvangt, maar niet te fel. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en doet het het beste bij kamertemperatuur. Plaats de plant op een plek waar het lekker warm is, maar vermijd direct zonlicht en tocht. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius komt.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei, juni en juli. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof vrij te geven. Het is echter afhankelijk van de soort en grootte van de plant hoe effectief deze is in het zuiveren van de lucht.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte locatie te plaatsen.

 • Je kunt de takken van deze plant het beste snoeien in het voorjaar, net voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip de takken schuin af, vlak boven een knop of zijtak.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van specifieke potgrond voor kamerplanten. Kijk naar een mix die goed draineert en voedingsstoffen bevat die de plant nodig heeft. Het regelmatig vervangen van de potgrond houdt de plant gezond en de wortels vitaal.

  De bodemkwaliteit voor Kamerplanten moet goed doorlatend en voedzaam zijn. Zorg voor een lichte, luchtige potgrond met voldoende organisch materiaal voor een gezonde groei. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant af en toe plantenvoeding en snoei de uitgebloeide bloemen regelmatig af voor een mooie groei. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen om de gezondheid te behouden. Dit kan worden gedaan door zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen om schade te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig, het liefst direct zonlicht maar kan ook gedijen in fel indirect licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen van de plant gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht. In donkere ruimtes kan de plant moeite hebben met groeien en bloeien.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurwisselingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  Kamerplanten hebben baat bij een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Verhoog de luchtvochtigheid indien nodig door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of schoteltjes water bij de plant te plaatsen. Het is belangrijk om te voorkomen dat de luchtvochtigheid te laag wordt, aangezien dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden.

  Kamerplanten gedijen meestal goed in neutrale tot licht zure grond met een pH tussen 6 en 7. Een grondtest kan helpen bij het bepalen van de juiste zuurgraad voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde van de bodem te behouden door middel van geschikte meststoffen en bodemverbeteraars.

  Kamerplanten zoals de Rosa Kordana hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een laag stikstofgehalte om de groei te stimuleren zonder te veel bladontwikkeling te veroorzaken. Bemest de plant één keer per maand tijdens het groeiseizoen en verminder de bemesting in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  Rosa Kordana is een compacte en winterharde rozenstruik die zeer geschikt is voor in de tuin of op het terras. De plant heeft prachtige bloemen in diverse kleuren, variërend van roze en rood tot wit en geel. Deze rozen bloeien overvloedig gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De Rosa Kordana heeft weinig verzorging nodig en is daardoor ideaal voor beginnende tuiniers. Het is een veelzijdige plant die zowel in borders, potten als hanging baskets geplant kan worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.