Lilium (Oriental Grp) 'White Stargazer'

Lilium (Oriental Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium 'White Stargazer' is een prachtige lelie met grote witte bloemen en een heerlijke zoete geur. De bloemen hebben opvallende roze strepen en bloeien in de zomer. Deze lelie kan een indrukwekkende hoogte bereiken van ongeveer 1,2 meter. 'White Stargazer' is geliefd om zijn elegante uitstraling en wordt vaak gebruikt in boeketten en als snijbloem. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Lilium (Oriental Grp) 'White Stargazer' is redelijk eenvoudig te onderhouden. Zorg voor voldoende licht, water en voeding, en de plant zal goed gedijen. Omdat het een kamerplant is, heeft het geen speciale eisen aan de temperatuur nodig.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Lilium (Oriental Grp) 'White Stargazer' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Bij warm weer kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  De plant houdt van indirect zonlicht en kan verbranden in felle zon. Plaats de plant op een plek met helder, maar gefilterd licht. Warme temperaturen zijn ideaal voor deze plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme temperatuurwisselingen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juli tot augustus. De bloei kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Ja, lelies zijn luchtzuiverende kamerplanten en kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijderen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof zijn enkele voordelen van deze plantensoort. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de lelie kan de luchtzuiverende werking versterken.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze plek.

 • Het is niet nodig om de bloemstelen van deze plant te snoeien. Verwijder wel regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei eventueel de bruine bloemhoofden weg om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig, het liefst een mengsel van turf, compost en perliet. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding speciaal voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft een goed doorlatende grond nodig en gedijt het beste in goed bemeste, vochtige grond. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem tussen 6 en 7 ligt voor optimale groei en bloei. Voeg regelmatig compost of organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte standplaats worden geplaatst. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en zorg voor een goede luchtvochtigheid in de ruimte. Geef in het voorjaar plantenvoeding voor een optimale groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek of met een licht vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te veel stof of vuil om de groei niet te belemmeren.

  De plant heeft veel licht nodig en kan ook indirect zonlicht verdragen. Plaats de plant op een plek met helder, gefilterd licht en vermijd direct zonlicht in de middaguren. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of koude. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de plant niet te droog staat, maar vermijd ook te hoge luchtvochtigheid om schimmel te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant groeit het beste in neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Zure grond kan worden behandeld met kalk om de pH-waarde te verhogen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en aan te passen indien nodig.

  Deze kamerplant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant ongeveer eens per maand van het voorjaar tot het najaar.

 • Omschrijving

  De Lilium 'White Stargazer' is een prachtige lelie met grote witte bloemen en een heerlijke zoete geur. De bloemen hebben opvallende roze strepen en bloeien in de zomer. Deze lelie kan een indrukwekkende hoogte bereiken van ongeveer 1,2 meter. 'White Stargazer' is geliefd om zijn elegante uitstraling en wordt vaak gebruikt in boeketten en als snijbloem. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.