Lilium (Oriental Grp) 'Mona Lisa'

Lilium (Oriental Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium 'Mona Lisa' is een prachtige lelie met grote, geurige bloemen in een heldere roze kleur. Deze plant behoort tot de Oriental groep en kan wel 100 cm hoog worden. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. 'Mona Lisa' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Deze lelie is een aanwinst voor elke bloementuin vanwege haar elegante uitstraling en heerlijke geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Lilium (Oriental Grp) 'Mona Lisa' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven, voldoende zonlicht en regelmatig controleren op ziektes en plagen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht of in de buurt van een raam voor voldoende lichtinval. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht ontvangt.

  Lelies hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Geef de plant elke week voldoende water zodat de grond vochtig blijft, maar niet drassig wordt. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door ook deels te laten opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan beter op een plek staan met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden. Geef de plant regelmatig water en houd de grond licht vochtig.

  De Lilium (Oriental Grp) 'Mona Lisa' houdt van een warme omgeving en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme kou, tocht of temperatuurschommelingen. Een warme en zonnige plek in huis zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden juli en augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de Lilium (Oriental Grp) 'Mona Lisa' heeft een luchtzuiverende werking en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Lilium te snoeien. Verwijder alleen dode en beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei na de bloei de stengels tot de grond om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd dat de wortels in het water staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en gebruik bij voorkeur regenwater of gedemineraliseerd water.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water en voeg indien nodig voedingsstoffen toe.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende en humusrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een regelmatige bemesting met geschikte voedingsstoffen zal de plant gezond houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Zet de plant op een lichte plek maar niet in de volle zon en bemest deze regelmatig tijdens de groeiperiode. Snoei de uitgebloeide bloemen weg om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een vochtige doek. Controleer regelmatig op ongedierte en verwijder deze indien nodig met een zachte spons of een milde insecticide. Vermijd het gebruik van chemicaliën op de bladeren om schade te voorkomen.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Het is belangrijk dat de temperatuur voor deze plant constant blijft en niet te veel fluctueert. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur tussen de 18 en 23 graden Celsius ligt. Te koude of te warme temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant ligt tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid constant te houden om gezonde groei te bevorderen. Zorg voor voldoende ventilatie om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien. Het gebruik van meststoffen of bodemverbeteraars kan helpen de pH-waarde van de bodem aan te passen.

  Kamerplanten zoals lelies hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Bemest de plant elke vier tot zes weken, volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Lilium 'Mona Lisa' is een prachtige lelie met grote, geurige bloemen in een heldere roze kleur. Deze plant behoort tot de Oriental groep en kan wel 100 cm hoog worden. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. 'Mona Lisa' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Deze lelie is een aanwinst voor elke bloementuin vanwege haar elegante uitstraling en heerlijke geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.