Kalanchoe blossfeldiana 'Klabat'

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe blossfeldiana 'Klabat' is een sappige kamerplant met dikke, vlezige bladeren en felgekleurde bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan tot 30 cm hoog worden. De bloemen van deze plant zijn vaak roze, rood, oranje of geel van kleur en bloeien rijkelijk tijdens de wintermaanden. 'Klabat' is een variant waarvan de bloemen een dieprode kleur hebben. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is daarom populair als kamerplant. Het staat bekend om zijn lange bloeiperiode en de mogelijkheid om nieuwe planten te kweken uit bladstekken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om hem op een lichte plek te zetten en matig water te geven. Het is een sterke en langbloeiende plant.

  Ja, Kalanchoe planten hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Klabat' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Geef bij warme temperaturen en veel zonlicht eventueel iets vaker water.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan verbranden als het te veel direct zonlicht krijgt. Het is daarom het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt. Te weinig licht kan leiden tot een gebrek aan bloei.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het is raadzaam om de plant op een warme en zonnige plek te zetten.

  De Kalanchoe bloeit meestal vanaf januari tot en met april en kan bloeien tot wel 8 weken lang.

  Ja, Kalanchoe planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde op te nemen. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal de luchtzuiverende werking optimaliseren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk dat de temperatuur constant blijft. Zet de plant daarom niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • Kalanchoe 'Klabat' kan na de bloei teruggesnoeid worden tot ongeveer 10 cm boven de grond. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig. Snoei alleen wanneer nodig om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  De Kalanchoe kan het beste matig water krijgen en staat graag in vochtige grond. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Geef bij voorkeur water van onderaf om de bladeren droog te houden.

  De Kalanchoe heeft lichte, goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar in verse potgrond.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Klabat' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een lichte zuurgraad. Deze planten hebben baat bij een luchtige potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en staat het liefst op een lichte plek. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te vochtig wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Om stof en vuil te verwijderen, kan de plant af en toe voorzichtig worden afgeveegd met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant er verzorgd uit te laten zien. Eventueel kunnen ook de bladeren worden besproeid met water om ze stofvrij te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Klabat' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is ideaal om de plant dicht bij een raam op het oosten of westen te plaatsen voor voldoende helderheid. In de zomer kan de plant ook buiten worden gezet op een beschutte plek met helder, indirect zonlicht.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Ze verdragen geen temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zet de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant. Een normale kamertemperatuur met een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 40-50% is ideaal. Houd de plant uit de buurt van tocht en te droge lucht.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Klabat' geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het gebruik van een speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  De Kalanchoe plant heeft tijdens de groeiperiode eens in de 2 weken mest nodig. Gebruik hiervoor een vloeibare kamerplantenmest. Tijdens de rustperiode in de wintermaanden is bemesting niet nodig.

 • Omschrijving

  Kalanchoe blossfeldiana 'Klabat' is een sappige kamerplant met dikke, vlezige bladeren en felgekleurde bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan tot 30 cm hoog worden. De bloemen van deze plant zijn vaak roze, rood, oranje of geel van kleur en bloeien rijkelijk tijdens de wintermaanden. 'Klabat' is een variant waarvan de bloemen een dieprode kleur hebben. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is daarom populair als kamerplant. Het staat bekend om zijn lange bloeiperiode en de mogelijkheid om nieuwe planten te kweken uit bladstekken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.