Kalanchoe enkel blossfeldiana Bromo Violet

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel blossfeldiana Bromo Violet is een prachtige vetplant met opvallende paarse bloemen. De bloemen groeien in trossen bovenop de vlezige, groene bladeren. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en kan zowel binnen als buiten groeien. De Bromo Violet variant heeft een intense paarse kleur die een vrolijke en levendige sfeer brengt in elke ruimte. Het is een populaire keuze voor huiskamers, kantoren en tuinen vanwege zijn mooie bloemen en eenvoudige onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats. Regelmatig bemesten bevordert de bloei.

  Ja, Kalanchoe enkel blossfeldiana Bromo Violet heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met veel zonlicht. In de winter kan de plant ook baat hebben bij extra kunstlicht.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Bromo Violet heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door lichtjes opdroogt om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Verder is het belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in de directe zon.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel bij te felle zon. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect licht. In direct zonlicht kunnen de bladeren beschadigd raken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat hij op een warme plek staat met voldoende licht voor de beste groei en bloei. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude plekken.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Bromo Violet bloeit meestal in de maanden februari, maart en april. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, Kalanchoe enkel blossfeldiana Bromo Violet heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor het toevoegen van wat extra zuurstof aan de ruimte waarin het geplaatst wordt.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de gezondheid te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • De Kalanchoe dient regelmatig gesnoeid te worden om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder dode bloemen en bladeren om de gezondheid van de plant te behouden. Knip de stelen en takken terug tot net boven een zijtak om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, ongeveer eens per week. Zorg ervoor dat de pot goed drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water op kamertemperatuur om de plant te bewateren.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een speciale potgrond voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Bromo Violet heeft een goed doorlatende grond nodig met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant gezond houden.

  De Kalanchoe heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een lichte ruimte. Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiduur.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een plumeau. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt schoongemaakt om de luchtstroom rond de bladeren te bevorderen.

  De plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar hij direct zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt om gezond te blijven. Vermijd direct zonlicht in de hete middaguren om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius, dit kan schade veroorzaken. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd tocht.

  De Kalanchoe plant gedijt goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is daarom belangrijk om de plant niet in de buurt van droge luchtbronnen zoals radiatoren te plaatsen. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Bromo Violet vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Water geven met regenwater kan helpen om de pH-waarde van de bodem stabiel te houden.

  Voor deze plant is het aan te raden om tijdens de groeiperiode elke 2 weken een vloeibare plantenmest te geven. In de rustperiode is het voldoende om eens per maand te bemesten. Zorg ervoor dat de plant na bemesting altijd voldoende water krijgt.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Bromo Violet is een prachtige vetplant met opvallende paarse bloemen. De bloemen groeien in trossen bovenop de vlezige, groene bladeren. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en kan zowel binnen als buiten groeien. De Bromo Violet variant heeft een intense paarse kleur die een vrolijke en levendige sfeer brengt in elke ruimte. Het is een populaire keuze voor huiskamers, kantoren en tuinen vanwege zijn mooie bloemen en eenvoudige onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.