Guzmania 'Marjan'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Guzmania 'Marjan' er en farverig og eksotisk plante fra Bromeliaceae-familien. Planten har smalle grønne blade, der er farvet med iøjnefaldende røde, orange og gule nuancer. Guzmania 'Marjan's blomst vokser ud fra midten af bladrosetten og har en iøjnefaldende lyserød farve. Planten er let at passe på og trives godt på et lyst sted med indirekte sollys. Guzmania 'Marjan' tilføjer en tropisk og livlig stemning til ethvert rum eller have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Guzmania er let at vedligeholde. Denne stueplante kræver lidt pleje og trives godt i en lys omgivelse uden direkte sollys. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er tilstrækkeligt.

  Guzmania 'Marjan' har brug for meget lys og bør placeres et sted, hvor den får indirekte sollys. Sæt planten derfor et sted med klart, men ikke direkte sollys. Husk, at for lidt lys kan resultere i mindre blomstring og vækst.

  Stueplanter som Guzmania 'Marjan' skal have vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men lad ikke rødderne stå i vand. Det er bedre at give lidt mindre vand end for meget.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys, det bedste er at placere den et sted med klart, indirekte lys. Skarpt sollys kan beskadige bladene og forårsage forbrændinger. Det er bedst at beskytte planten mod den skarpe sol.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke oplever kold træk eller temperaturændringer. Det er vigtigt at placere planten et varmt og lyst sted for optimal vækst.

  De Guzmania 'Marjan' blomstrer normalt i sommermånederne, fra juni til august. Blomstringsperioden kan vare ca. 2 til 3 måneder.

  Ja, Guzmania 'Marjan' er luftrensende. Det er i stand til at filtrere skadelige stoffer fra luften og nedbryde giftige stoffer. Dette gør det til et godt valg til indendørs rum.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at undgå ekstreme temperaturer for planten. Det anbefales at holde planten ved en stabil og moderat temperatur.

 • Stueplanter, herunder Guzmania'er, behøver normalt ikke beskæres. Fjern døde eller beskadigede blade med en ren, skarp saks. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig.

  Giv planten moderat vand ved at holde pottejorden fugtig, men ikke gennemvædet. Lad pottejorden delvist tørre ud mellem vanding for at forhindre rodødsel. Brug lunkent vand og undgå, at der står vand i plantens roset.

  For Guzmania 'Marjan', det er vigtigt at bruge en godt drænet og luftig pottemuld. Sørg for at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for gennemblødt. Omplant planten om nødvendigt hvert 2-3 år i frisk pottemuld.

  En god jordkvalitet for stueplanter som disse er en godt drænet pottemuld rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemulden holder på fugtigheden, men ikke for meget vand for at undgå rådne rødder. Det er også vigtigt at gøde regelmæssigt for at give planten de nødvendige næringsstoffer.

  Planten har brug for en lys placering uden direkte sollys. Hold jorden let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv planten plantenæring månedligt i vækstsæsonen.

  Det er vigtigt at tørre bladene af planten af med en fugtig klud fra tid til anden for at fjerne støv og holde bladene rene og sunde. Derudover kan det hjælpe at sætte planten i brusebadet en gang imellem for at skylle eventuelt ophobet støv væk. Vær opmærksom på, at planten ikke får lov at stå for vådt efter rengøringen for at undgå rådne rødder.

  Guzmania 'Marjan' har brug for klart, indirekte sollys. Placer ikke planten i direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Sørg for, at planten får mindst 6 timer om dagen med lys.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 13 grader Celsius. Placer planten et sted, hvor temperaturen forbliver stabil.

  Planten har brug for en høj luftfugtighed, mellem 60% og 80%. Dette kan opnås ved regelmæssig sprayning eller ved at placere planten på en skål med vand. En for lav luftfugtighed kan føre til brune bladkanter.

  Stueplanter kræver en let sur til neutral jord med en pH-værdi på cirka 6 til 7. En for høj eller for lav surhedsgrad i jorden kan føre til ernæringsproblemer for planten. Derfor er det vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Brug en gødning specielt til stueplanter i vækstsæsonen for at holde Guzmania sund. Giv planten gødning en gang om måneden, men reducer hyppigheden om vinteren. Sørg for, at gødningen bliver jævnt fordelt over jorden, og skyl rødderne med vand efter gødning.

 • Beskrivelse

  Guzmania 'Marjan' er en farverig og eksotisk plante fra Bromeliaceae-familien. Planten har smalle grønne blade, der er farvet med iøjnefaldende røde, orange og gule nuancer. Guzmania 'Marjan's blomst vokser ud fra midten af bladrosetten og har en iøjnefaldende lyserød farve. Planten er let at passe på og trives godt på et lyst sted med indirekte sollys. Guzmania 'Marjan' tilføjer en tropisk og livlig stemning til ethvert rum eller have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.